Bernadett
-2 °C
4 °C

Meggyilkolták a zaklatót

2005.10.12. 14:20
Halott férfit találtak a mendei erdőben; a gyilkosság két gyanúsítottja közül az egyiket 12 órán belül elfogták. Az áldozat egy 51 éves helybeli lakos, aki kapcsolatban állt egy 44 éves környékbeli nővel. A nőt az áldozat hónapok óta zaklatta, ezért segítséget kért egy ismerősétől, hogy védje meg.

Fél napon belül sikerült elfogniuk a Pest megyei Rendőr-főkapitányság és a Monori Rendőrkapitányság nyomozóinak azt a férfit, aki gyilkossággal gyanúsítható, áll a rendőrség szerdai közleményében. Kedden, délután öt óra körül Mendén, a Legelő utcával szemben található erdős területen holtan találták M. Zoltánt. Az 51 éves helyi lakost megölték, állapította meg az orvosszakértő.

A helyszíni szemle és helybéliek kikérdezése egy 44 éves nőhöz vezette a rendőröket. Kihallgatásakor az asszony elmondta a nyomozóknak, hogy tudomása van a bűncselekményről. A megölt férfi ugyanis hónapok óta zaklatta a nőt, aki egy fiatal ismerősétől kért segítséget.

A 31 éves férfi egy barátjával együtt kelt a nő védelmére, és hétfőn a zaklatót a nő házának udvarán összeverték. Ezután kivonszolták a házzal szemben található erdőbe és ott sorsára hagyták. A férfi belehalt sérüléseibe.

A rendőröknek a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal sikerült elfogniuk M. Gábort, aki részletes, feltáró jellegű vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését beismerte. A férfit emberölés gyanújával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette. Társa, F. Tibor 31 éves tápiószelei férfi jelenleg szökésben van, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Monori Rendőrkapitányság nyomozói nagy erőkkel keresik.