Olivér
4 °C
8 °C

Molesztálással vádolják a hivatásos nevelőszülőt

2003.09.05. 11:57
Erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak, és kiskorú veszélyeztetésének gyanújával tartóztattak le egy 71 éves dömsödi lakost. A férfi évek óta hivatásos szülőként szexuális kapcsolatra kényszerítette a gondjaira bízott fiatalkorú lányokat. Zaklatta és többször meg is erőszakolta őket.
K. Béla és felesége évek óta hivatásos nevelőszülők. A férfi ellen ez év januárjában indult nyomozás, amikor az egyik nevelésük alatt álló lány, L. E. feljelentette. Elmondása szerint K. Béla több esetben megerőszakolta őt. Papp Judit, a Pest Megyei RFK sajtóreferense az Indexnek elmondta: - K. Béla és neje 1988-ban lettek hivatásos nevelőszülők. Egy évre rá kapták az első gyereket, azóta összesen tizenhárom lány volt náluk. Közülük ötről tudjuk, hogy a férfi megerőszakolta őket, és fajtalankodott velük. Ketten 1999-ben jelezték egy nevelőszülői szaktanácsadónak, mi folyik náluk. A szakember rendőrségi úton akarta rendezni a problémát, azonban bejelentése sosem jutott el a rendőrségig, valahol a gyámhivatalnál elakadt.

Két évvel később a lányok elköltöztek a nevelőszülőktől, de a feljelentést egészen idén januárig halogatták. -Kriminál-pszichológiai vizsgálatok kellettek ahhoz, hogy megállapíthassuk, a lányok igazat mondanak. Ezek után rendeltük el K. Béla letartóztatását -mondta el a rendőrségi szóvivő. A nyomozás során kiderült, hogy a többi, gondjaira bízott lánnyal is hasonló dolgokat művelt.

L.E. feljelentésével egyidőben a Fővárosi Szent János Kórház Pszichiátriai Osztályának vezetője is bejelentést tett a dömsödi polgármesteri hivatal gyámügyi osztályán, miszerint egyik betegüket, aki 10 és 17 éves kora között élt a házaspárnál, szintén zaklatta, és többször megerőszakolta a férfi. Letartóztatásakor a nála lakó újabb négy fiatalkorú lányt a Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál helyezték el. A szóvivő szerint rajtuk - és minden valaha náluk élt lányon - is elvégzik a kriminál-pszichológiai vizsgálatot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?