József, Bánk
-6 °C
0 °C

Hétfőn eldőlhet, hogy kap-e halasztást Zalatnay

2004.10.22. 14:28
Zalatnay Saroltát szeptember 23-án ítélték jogerősen három évi, börtönben letöltendő szabadságvesztésre. Ha nem ad haladékot a bevonulásra az ügyében eljáró bíró, akkor az énekesnőnek hamarosan jelentkeznie kell börtönbüntetésének megkezdésére.
Hétfőre várható döntés Zalatnay Sarolta halasztási kérelme ügyében, tudta meg pénteken az Index Hegedűs Lászlótól, az énekesnő ügyvédjétől. Egyes sajtóinformációk szerint az énekesnőnek keddre szól a börtönbehívója, tehát ha nem ad haladékot a bevonulásra az ügyében eljáró bíró, akkor kedd reggel jelentkeznie kell a lakhelye szerint illetékes büntetésvégrehajtási intézetben. A büntetőeljárásjogi törvény szerint két év fölötti büntetésnél halasztást az egészségi állapotra való hivatkozással lehet kérni. Zalatnay halasztási kérelmében, amelyhez igazságügyi orvos szakértői véleményt is csatoltak, arra hivatkozik, hogy egészségének rosszabbodása miatt hosszabb ideig tartó kezelésre szorul.

A másodfokú tárgyalás képei.
Mint arról az Index is hírt adott, mindeközben dokumentumműsort forgat az RTL Klub az énekesnő utolsó szabadlábon töltött napjairól. Zalatnay gázsijának nagysága nagyban függ a halasztási kérelem sikerétől, ugyanis epizódonként fizet a kereskedelmi csatorna. Az énekesnő korábbi nyilatkozatai szerint minden eszközt megragad, hogy megtérítse a rá terhelt kárt, és ezzel lehetősége nyíljon a perújításra.

Zalatnay Saroltát szeptember 23-án ítélték jogerősen három év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre, helyben hagyva az ő és társai ellen csalás miatt indított büntetőper elsőfokú ítéletét. Az énekesnőt összesen 120 millió forint kárt okozó, többrendbeli, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A felnőtt női elítéltek börtönbüntetésének letöltésére három intézet működik Magyarországon: a Kalocsai Fegyház és Börtön, a Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet, illetve Egerben a Heves Megyei Büntetésvégrehajtási Intézet. Az hogy melyikbe szállítják majd az énekesnőt, elsősorban attól függ, hogy hol van hely az elhelyezésére és esetleg ha speciális orvosi kezelésre szorul, akkor erre hol van lehetőség.