Valér
4 °C
8 °C

Börtönkönyvtáros lesz Zalatnay

2004.10.30. 13:11
Börtönbüntetése alatt könyvek között töltheti munkaidejét Zalatnay Sarolta. A jogerős büntetésének letöltését kedden megkezdő énekesnő beosztott könyvtárosként többek között az ISBN számokkal is közelebbről megismerkedhet.
Könyvtárosként dolgozik majd Zalatnay Sarolta abban a börtönben, ahol a rá szabott háromévi szabadságvesztését kell letöltenie, mondta el Bökönyi István vezérőrnagy, a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságának vezetője a szombat reggeli Napkeltében. Erről a BVOP-n született döntés, derült ki a műsorból.

"Cini" a másodfokú tárgyalás szünetében
"Feltehetőleg beosztott könyvtáros lesz az énekesnő, valószínűleg a könyvek kölcsönzésével, visszavételével kell majd foglalkoznia" - erősítette meg az Index érdeklődésére Hegedűs László, Zalatnay ügyvédje.

Azt, hogy a könyvtárosi ismeretekkel tudomásunk szerint nem rendelkező "Cini" melyik büntetésvégrehajtási intézményben végzi majd a rá rótt feladatot, még nem tudni. Az ugyanis a két hetes befogadási procedúra végén dől el, hogy hova szállítják át a 120 millió forint kárt okozó csalás miatt jogerősen elítélt énekesnőt.

Zalatnay Sarolta kedden hajnalban jelentkezett a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai "objektumában" büntetésének letöltésére. Egyes sajtóértesülések szerint a Nagy Ignác utcai intézetből hamarosan a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, a legkulturáltabbnak tartott magyar börtönbe szállítják. Az, hogy az Egerben lévő börtönbe, vagy esetleg valamely más, felnőtt nők elhelyezésére alkalmas intézetbe szállítják majd az énekesnőt, elsősorban attól függ, hogy hol van hely az elhelyezésére, vagy ha speciális orvosi kezelésre szorul, akkor erre hol van lehetőség.