Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

A Bükkből is meglógott a zálogházi rabló

2001.08.28. 16:50
Kicsúszott a rendőrök karmai közül az a férfi, aki másodmagával hétfőn kirabolt egy miskolci zálogházat. Társát Lillafüreden sikerült elfogni, miután a rendőrökkel vívott tűzpárbajban meglőtték. A börtönből tavaly megszökött Gombos Lászlót jelenleg kórházban ápolják, de társáról makacsul hallgat.
A miskolci zálogház szökésben lévő rablója feltehetőleg már elmenekült Bükkszentkereszt környékéről, ezért a Borsod megyei főkapitányság csökkentette az utána kutató rendőrök számát - tájékoztatta az Indexet Egyedné Novodonszki Éva, megyei szóvivő. A két fegyveres férfi hétfőn tért be a zálogházba, ahol földre fektették az alkalmazottakat, majd az őr pisztolyával, valamint értéktárgyakkal és készpénzzel távoztak.

Szökött rabot lőttek meg a rendőrök

A rablókat Lillafüreden sikerült utolérni, ahol az autójuk első két kereke árokba csúszott. Gyalogosan menekültek tovább, miközben Skorpió fegyverükkel sorozatlövést is leadtak az egyik rendőrautóra. A tűzharc során az egyik elkövetőt meglőtték, de társa az erdő sűrűjében eltűnt. A szóvivő megerősítette az MTI információit, miszerint a megsérült Gombos László tavaly szökött rab. A férfi a szegedi börtönben töltötte büntetését, de tavaly novemberben a hódmezővásárhelyi külső munkahelyéről meglógott.

Az életmentő műtét után Gombost kihallgatták, de nem kívánt együttműködni a rendőrökkel. Szökésben lévő társának keresésében hétfőn a határőrség és két helikopter is részt vett. Mivel nem akadtak a nyomára, feltételezik, hogy sikerült a Bükkből elmenekülnie. A szóvivő hangsúlyozta: a rendőrök számát ugyan csökkentették, de a keresést továbbra sem adták fel.

Ötszázezer a nyomravezetőnek

A tizenöt-húszmillió forintos zsákmányt a zálogház rablói autójukban hagyták, így az hiánytalanul megkerült. A géppisztoly ugyancsak a lövöldözés helyszínén maradt, de ez korántsem jelenti azt, hogy nincs fegyver az elkövetőnél. A férfi harminc év körüli, 180-185 centiméter magas, erős testalkatú, barna bőrű. A rabláskor fehér pólót és világos farmernadrágot viselt. A borsodi főkapitányság ötszázezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.