Katalin
-1 °C
3 °C

Tizenegy év börtön a zámolyi gyilkosság ügyében

2002.04.18. 14:07
Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte a Fejér Megyei Bíróság nem jogerősen Krasznai Krisztiánt, a zámolyi emberölés elsőrendű vádlottját. A bíró az ítélet indoklásakor azt is megemlítette, hogy az ügynek több olyan szereplője van, akik közben menedékjogot kaptak Franciaországban, így velük szemben a kiadatást megtagadták.
Az ügy előzménye, hogy 1999. augusztus 19-én egy csákvári fiatalembert vertek halálra a zámolyi romák faházai előtt. Az ügy elsőrendű vádlottját, Krasznai Krisztiánt a bíróság bűnösnek találta társtettesként elkövetett emberölés bűntettében és garázdaságban, és ezért 11 év börtönbüntetéssel sújtotta.

A másodrendű vádlottat, Krasznai Elemért garázdaságért egy év börtönre ítélték. A harmadrendű vádlott Vida Richárd egy év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve, míg a negyedrendű vádlott Kolompár Antalt két év próbaidőre bocsátották.

Nem csak az ütések, a rúgások is halálosak voltak

A bíró indoklásában elmondta: az ügy elsőrendű vádlottja bizonyíthatóan többször is nagy erejű ütést mért szerszámnyéllel az áldozatra, amely a későbbi halálhoz vezetett. Ezenkívül az áldozat elszenvedett egy nagy erejű rúgást is, mely önmagában is halálos volt. Ám ennek a rúgásnak az elkövetőjét nem sikerült azonosítani. A bíró azt is elmondta: az ügynek több olyan szereplője van, akik közben menedékjogot kaptak Franciaországban, így velük szemben a kiadatást megtagadták.

Az első- és másodrendű vádlottak védői enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Legfelsőbb Bíróságon folytatódik.