Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenegy év börtön a zámolyi gyilkosság ügyében

2002.04.18. 14:07
Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte a Fejér Megyei Bíróság nem jogerősen Krasznai Krisztiánt, a zámolyi emberölés elsőrendű vádlottját. A bíró az ítélet indoklásakor azt is megemlítette, hogy az ügynek több olyan szereplője van, akik közben menedékjogot kaptak Franciaországban, így velük szemben a kiadatást megtagadták.
Az ügy előzménye, hogy 1999. augusztus 19-én egy csákvári fiatalembert vertek halálra a zámolyi romák faházai előtt. Az ügy elsőrendű vádlottját, Krasznai Krisztiánt a bíróság bűnösnek találta társtettesként elkövetett emberölés bűntettében és garázdaságban, és ezért 11 év börtönbüntetéssel sújtotta.

A másodrendű vádlottat, Krasznai Elemért garázdaságért egy év börtönre ítélték. A harmadrendű vádlott Vida Richárd egy év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve, míg a negyedrendű vádlott Kolompár Antalt két év próbaidőre bocsátották.

Nem csak az ütések, a rúgások is halálosak voltak

A bíró indoklásában elmondta: az ügy elsőrendű vádlottja bizonyíthatóan többször is nagy erejű ütést mért szerszámnyéllel az áldozatra, amely a későbbi halálhoz vezetett. Ezenkívül az áldozat elszenvedett egy nagy erejű rúgást is, mely önmagában is halálos volt. Ám ennek a rúgásnak az elkövetőjét nem sikerült azonosítani. A bíró azt is elmondta: az ügynek több olyan szereplője van, akik közben menedékjogot kaptak Franciaországban, így velük szemben a kiadatást megtagadták.

Az első- és másodrendű vádlottak védői enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Legfelsőbb Bíróságon folytatódik.