Benedek
-5 °C
5 °C

Pünkösdig nyalogatja a hideg a nyarat

2004.05.28. 13:11
Noha a hétvégére még mindig esőt jósolnak a meteorológusok, a hangyák a konyhából már feltartóztathatatlanul megindultak a WC felé, ami biztos jele a felmelegedésnek. Szombaton, vasárnap lesznek napos időszakok, de a hétfő ígérkezik az első bíztató nyári napnak.
Pénteken hajnali öt órakor heves esőzések kezdődtek Budapesten, kora délutánra az eső alábbhagyott, viszont a hűvös, továbbra sem enyhült. Ennek megfelelően csak az igazi hidegtűrők induljanak el könnyű blúzban vagy pólóban otthonról, egy pulóver és egy esernyő még kisegíthet minket az időjárás viszontagságaival szemben.

Az estét nem otthon töltők semmiképpen se számítsanak könnyű nyári flörtre valamely teraszos szórakozóhelyen, éjszaka ugyanis 8, 13 fokra sülyedhet a hőmérséklet. Vigyázat, ez kifejezetten hidegnek számít!

A hétvégére azonban már kevesebb esőre számíthatunk, de a Malakofil növények - az esős évszakkal egybeeső - fő vegetációs időszaka tovább tart. Szombaton többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A hőmérő higanyszála 23 fokig emelkedhet szerencsés esetben, de 18 fok alatt sehol sem lesz a hőmérséklet.

Vasárnap az időjárás.hu szerint több órára kisüt a nap, a délutáni gomolyfelhőkből keleten, délkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a szél. Hajnalban 7, 12 fok, napközben 21, 25 fok közötti hőmérséklet várható.

Pünkösd hétfőn kevesebb lesz a felhő, sok napsütés ígérkezik, ezért erősödik a nappali felmelegedés. Általában 23, 26 fokra lehet számítani.