Judit, Xénia
19 °C
34 °C

A koponyája sérült a zebrán elgázolt kislánynak

2008.07.23. 13:36
Több helyen is eltört a koponyája annak a négyéves kislánynak, akit nagymamájával együtt a zebrán gázolt el egy kisteherautó kedden a Városligetben. A nagymama állapota is súlyos. A 63 éves sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indult eljárás.

Súlyos koponyasérüléseket szenvedett az a négyéves kislány, akit nagymamájával együtt a zebrán gázolt el egy kisteherautó a városligeti Kós Károly sétányon. Tóth Edit, a Madarász Utcai Gyermekkórház intenzív osztályának adjunktusa kérdésünkre elmondta, hogy a gyerek koponyája több helyen eltört, szerdán kontrol CT-vizsgálatot végeznek rajta. Az adjunktus hangsúlyozta, hogy a kislány sérülése súlyos, de jelenleg az a legfontosabb, hogy állapota stabil.

A nagymamát a baleset után szintén súlyos sérülésekkel szállították kórházba, őt az Árpád Kórház intenzív osztályán ápolják, hogylétéről kérdésünkre nem árultak el részleteket, azt azonban megerősítették, hogy állapota továbbra is súlyos.

Közben a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya eljárást indított a sofőr, egy 63 éves férfi ellen közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt, tájékoztatott Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese. A vizsgálatba független szakértőket vontak be, jelenleg a műszaki és az orvos szakértő jelentésére várnak, tette hozzá.

Kedden délelőtt egy kijelölt gyalogátkelőn egy kisteherautó elgázolt egy négyéves kislányt és a nagymamáját. Az első hírek arról szóltak, hogy a nagymama súlyosan megsérült, a gyerek azonban könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet, később kiderült, hogy mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az elmúlt időszakban több hasonló eset is történt, emiatt a Nemzeti Közlekedési Hatóság a KRESZ módosítását kezdeményezte. A javaslat szerint a gyalogos feltételen előnyt kapna az autókkal szemben. Ha a gyalogos egyértelműen át akar menni az úttesten, a járművezetőnek kötelező lenne megállni.