Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Fésűvel csapkodta a tanulók nemi szervét

2008.03.19. 10:56
Megkezdődött a Zalaegerszegi Városi bíróságon annak az 54 éves férfifodrásznak a pere, aki ellen az ügyészség homoszexuális zaklatás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat.

A Megyei Főügyészség 2007 decemberében emelt vádat a férfi ellen, aki a vádirat szerint hónapokon át molesztálta tanítványait. A 16-17 éves középiskolás fiúk kiszolgáltatottságuk miatt sokáig nem mertek senkinek sem szólni, csak 2006 novemberében mondták el az iskolában a történteket. Erkölcsi okok miatt a bíróság zárt tárgyalást rendelt el szerdán. Az indoklásban elhangzott, hogy a tanúkihallgatások során mind a vádlott, mind a sértettek magánéletére, családi életére, szexuális szokásaikra vonatkozó kérdések merülhetnek fel.

A vizsgálat során a férfi tagadta az ellene felhozott vádakat, de a tanúvallomások, szakértői vélemények és szembesítések alapján bizonyíthatóvá vált, hogy az 54 éves férfi 2005 nyarától egészen 2006 novemberéig rendszeresen molesztálta a nála gyakorlaton lévő három középiskolás tanulót.

A vádirat szerint a zalaegerszegi fodrász már kezdetben is naponta többször a fésűjével csapkodta a fiúk fenekét, combját és nemi szervét, illetve fogdosta őket ruhájukon keresztül. Később már reggelenként velük együtt ment az öltözőbe, ahol a nemi szervét mutogatta nekik, az ölükbe ült és simogatta őket.

Az igazságügyi pszichológus véleménye szerint a fodrász veszélyeztette a nála tanuló középiskolások erkölcsi fejlődését. A fiúknál szexuális labilitást, frusztrációt és traumát állapított meg, ami a homoszexuális zaklatás következményeiként alakulhatott ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!