Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fésűvel csapkodta a tanulók nemi szervét

2008.03.19. 10:56
Megkezdődött a Zalaegerszegi Városi bíróságon annak az 54 éves férfifodrásznak a pere, aki ellen az ügyészség homoszexuális zaklatás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat.

A Megyei Főügyészség 2007 decemberében emelt vádat a férfi ellen, aki a vádirat szerint hónapokon át molesztálta tanítványait. A 16-17 éves középiskolás fiúk kiszolgáltatottságuk miatt sokáig nem mertek senkinek sem szólni, csak 2006 novemberében mondták el az iskolában a történteket. Erkölcsi okok miatt a bíróság zárt tárgyalást rendelt el szerdán. Az indoklásban elhangzott, hogy a tanúkihallgatások során mind a vádlott, mind a sértettek magánéletére, családi életére, szexuális szokásaikra vonatkozó kérdések merülhetnek fel.

A vizsgálat során a férfi tagadta az ellene felhozott vádakat, de a tanúvallomások, szakértői vélemények és szembesítések alapján bizonyíthatóvá vált, hogy az 54 éves férfi 2005 nyarától egészen 2006 novemberéig rendszeresen molesztálta a nála gyakorlaton lévő három középiskolás tanulót.

A vádirat szerint a zalaegerszegi fodrász már kezdetben is naponta többször a fésűjével csapkodta a fiúk fenekét, combját és nemi szervét, illetve fogdosta őket ruhájukon keresztül. Később már reggelenként velük együtt ment az öltözőbe, ahol a nemi szervét mutogatta nekik, az ölükbe ült és simogatta őket.

Az igazságügyi pszichológus véleménye szerint a fodrász veszélyeztette a nála tanuló középiskolások erkölcsi fejlődését. A fiúknál szexuális labilitást, frusztrációt és traumát állapított meg, ami a homoszexuális zaklatás következményeiként alakulhatott ki.