Emőke
-4 °C
9 °C

Késsel szúrta nyakon az élettársát sértegető férfit

2005.03.08. 15:36
Nyolcéves börtönbüntetést kapott az a 43 éves nagyzomlini férfi, aki négy évvel ezelőtt nyakon szúrta az élettársát sértegető ellenfelét.

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, akit emberölési kísérlete miatt vádolt a Hajdú-Bihar megyei ügyészség. A Nagykerekihez tartozó Hajdú megyei Nagyzomlinban élő, 43 éves férfit a megyei bíróság tavaly májusban 8 év börtönre ítélte, és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet szerint Rézműves Csaba 2001. december 4-én a sértettel együtt indult a lakóhelyéről Nagykerekibe, ahol felvett nyolcezer forint segélyt, majd egy helyi kocsmában italoztak. Ezután a vádlott visszaindult Nagyzomlinba, ahol ismét összetalálkozott a sértettel és beszélgetni kezdtek. A társalgás során szóba került a vádlott élettársa, akire a sértett megjegyzéseket tett. Ezen a vádlott feldühödött, előkapott egy kést és megszúrta a sértett nyakát, aki kezdetben észre se vette sebesülését. Mindketten folytatták a dulakodást.

A verekedőket a sértett testvére megpróbálta szétválasztani, de a két haragos addig folytatta küzdelmét, amíg a megszúrt férfi rosszul lett. A vádlott hazament, a közvetlen életveszélybe került sértettet pedig mentővel szállították kórházba. Életét az orvosok mentették meg.