Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Zsanett ügyvédje hiányos szakértői jelentést kapott

2007.06.20. 08:46
Tuza Péter, Zsanett jogi képviselője a Napkeltében arról beszélt, az orvosszakértői jelentés hat oldalát nem kapta meg. Az ügyvéd a szakértői véleményekről részletesen nem kívánt beszélni, mint mondta, megérti, hog az ügyészek is napokig tanulmányozták azokat.

Tuza Péter szerint "korai volt az öröm", a kedden ismetett szakértői vélemények alapján neki nem az a véleménye, mint a rendőrök ügyvédjének. Magyar György, az egyik rendőr védője kedden például azt nyilatkozta, hogy a DNS-szakértői, orvosszakértői és műszaki szakértői szakvélemény nem támasztja alá a sértett feljelentésében foglaltakat. Tuza az állítást túlzásnak tartja.

A szakértői véleményeket még alaposan át akarja nézni kollégáival, nem véletlen szerinte, hogy ehhez az ügyészségnek is napokra volt szüksége. Annyit elmondott, hogy az orvosszakértői véleményből hat oldal hiányzik, a harmadik után a kilencedik oldal következik. A teljes dokumentációt levélben kéri majd az ügyészségtől.

Tuza a védett tanúról

A tanúvédelem alá helyezett tanúval kapcsolatban azt mondta: az ügyészség máig nem mondott annál többet, mint hogy egy tanút személyi védelem alá helyeztek. Hozzátette: máig kérdés, hogy ehhez a személyi védelemhez az ügyfelének mi a köze. Sajtóértesülések szerint az ügy egyik tanúját azért helyezték személyi védelem alá, mert a sértett megfenyegette őt amiért nem azt a tanúvallomást tette, amit megbeszéltek.

Az ügyben a nyomozás egy 21 éves lány feljelentése alapján indult a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. A lány állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben, a három másik rendőr jelenlétében.

Az elkövetéssel meggyanúsított rendőrök szolgálati viszonyát felfüggesztették. Mindannyian a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) kötelékébe tartoztak, hárman zászlósok, vagyis régebben teljesítenek szolgálatot, ketten a gyanúsítottak közül őrmesterek, vagyis három évnél rövidebb a szolgálati viszonyuk.

Az ügyben meggyanúsított rendőrök előzetes letartóztatását hétfőn szüntették meg. Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek kedden azt mondta: egy-két héten belül érdemi döntéssel zárják le a nyomozást.

Morvai Attila az MTI érdeklődésére szerdán azt mondta: igaz, hogy a szakvéleményből egyes részeket - például a személyes adatokat, illetve egyes tanúvallomások részleteit tartalmazóakat - nem kapott meg a jogi képviselő. A szóvivő ezt azzal indokolta, hogy ezeket az eljárás jelen szakaszában a sértett sem jogosult megismerni. Azt viszont hangsúlyozta: a szakvéleménynek azt a részét, amely a szakvélemény érdemi részét, a szakértő megállapításait tartalmazza, a jogi képviselő megkapta.

  • Eladnék
  • Hírek