Ágnes
-1 °C
2 °C

A bázakerettyei iskolából vitték el a zsaroló diákokat

2008.05.21. 14:29
Az iskolában vették őrizetbe azt a két 15 éves fiút, akik tavaly ősz óta zsarolták egyik osztálytársukat - erősítette meg az MTI információját a Zala megyei Bázakerettye általános iskolájának igazgatója. A diáknak alkalmanként 5-10 ezer forintot kellett fizetnie a zsarolóknak.

A rendőrök a két tanulót hétfőn vitték el az iskolából, s az iskola vezettése is csak ekkor szerzett tudomást arról, hogy a diákok mit is tettek, mondta Tüske Józsefné igazgató.

Hozzátette, hogy ő maga is tanít az őrizetbe vett fiúk osztályában, de kollégáival együtt nem tudták, hogy a fiúk hónapok óta zsarolták osztálytársukat, aki ezt végül a szüleinek árulta el.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének keddi tájékoztatása szerint a fiatalok tavaly október óta veréssel fenyegetőzve több alkalommal is pénzt követeltek iskolatársuktól. A diáktól alkalmanként 5-10 ezer forinthoz jutottak hozzá.

Csizmazia Péter pontosan nem határozta meg a települést, csak annyit közölt, hogy egy Nagykanizsa térségében lévő általános iskolában történt az eset, és az őrizetbe vett fiatalkorúak ellen zsarolás miatt büntetőeljárást indítottak.

Az MTI szerdán úgy értesült: a rendőrség nem kezdeményezte a 15 éves zsarolók előzetes letartóztatásba helyezését, így őket szabadlábra helyezik.