Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötgyermekes családapát hajszoltak öngyilkosságba

2008.04.10. 14:56
Taktaszadán mintegy 200 ember próbálta megakadályozni, hogy a rendőrök letartóztassanak két férfit. Pedig azok nem voltak jó emberek: nehézsorsú családokat beszéltek rá, hogy tehermenetes ingatlanjaikra hitelt vegyenek fel. Miután banki kapcsolataik révén elintézték a kölcsönt, a pénzt elvették a famíliától. Egyik áldozatuk, egy ötgyermekes családapa öngyilkos lett.

Kétszázan fordultak a rendőrök ellen, amikor őrizetbe vettek Taktaszadán egy 39 és egy 25 éves férfit. Így mintegy ötven rendőrt kellett kivezényelni, hogy megfékezhessék a környékbeliek indulatait. A két férfit egyébként élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt tartóztatta le a rendőrség.

A két férfi ugyanis súlyosan hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkezőket kutatott fel a környező településeken, majd kapcsolatai révén banki hitelt szerzett az ingatlanok tulajdonosainak. Ám a kölcsönök jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvették a sértettektől.

A nyomozók felkutattak egy olyan hitelügyletet, melynek alapján a zsarolás tényét meg tudták állapítani. Ennek a bűncselekménynek a sértettje egy ötgyermekes édesapa, aki körülbelül egy hónapja öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak el a nyomozók a két zsarolóhoz.