Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Ötgyermekes családapát hajszoltak öngyilkosságba

2008.04.10. 14:56
Taktaszadán mintegy 200 ember próbálta megakadályozni, hogy a rendőrök letartóztassanak két férfit. Pedig azok nem voltak jó emberek: nehézsorsú családokat beszéltek rá, hogy tehermenetes ingatlanjaikra hitelt vegyenek fel. Miután banki kapcsolataik révén elintézték a kölcsönt, a pénzt elvették a famíliától. Egyik áldozatuk, egy ötgyermekes családapa öngyilkos lett.

Kétszázan fordultak a rendőrök ellen, amikor őrizetbe vettek Taktaszadán egy 39 és egy 25 éves férfit. Így mintegy ötven rendőrt kellett kivezényelni, hogy megfékezhessék a környékbeliek indulatait. A két férfit egyébként élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt tartóztatta le a rendőrség.

A két férfi ugyanis súlyosan hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkezőket kutatott fel a környező településeken, majd kapcsolatai révén banki hitelt szerzett az ingatlanok tulajdonosainak. Ám a kölcsönök jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvették a sértettektől.

A nyomozók felkutattak egy olyan hitelügyletet, melynek alapján a zsarolás tényét meg tudták állapítani. Ennek a bűncselekménynek a sértettje egy ötgyermekes édesapa, aki körülbelül egy hónapja öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak el a nyomozók a két zsarolóhoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!