Natália
1 °C
7 °C

Rács mögött a zsaroló rendőr

2003.09.10. 16:39
Zsarolással vádolnak egy budapesti rendőrt, aki - a gyanú szerint - társaival egy embert arra akart rábírni, hogy adja el nekik a lakását. Gergényi Péter soron kívüli etikai vizsgálatot rendelt el, aminek eredményeként azonnali hatállyal megszüntették a rendőr szolgálati viszonyát.
A Fővárosi Főügyészség Ügyészségi Nyomozó Hivatala súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúja miatt őrizetbe vett és eljárást indított egy, a BRFK kötelékébe tartozó rendőrszázados ellen.

Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő az Indexnek elmondta: "A gyanú szerint öt férfi - köztük R. T. százados - súlyos fenyegetések és többszöri bántalmazás kíséretében arra kényszerített egy hatodik embert, hogy adja el nekik a lakását. Az öt zsarolással gyanúsítható személyből eddig négyet sikerült kézre keríteni, közülük kettőt vettek őrizetbe. Egyikük az említett rendőrszázados, a másik gyanúsított pedig egy civil személy.

a Budapesti Rendőr-főkapitányságon szolgálatot teljesítő százados a bűncselekmény elkövetésekor nem rendőrként lépett fel, és nem viselt egyenruhát.

Gergényi Péter, Budapest Rendőrfőkapitánya soron kívüli etikai eljárást rendelt el, melynek során az etikai bizottság határozatában a rendőrszázadost hivatásos szolgálatra méltatlannak nyilvánította. Az állomány illetékes parancsnoka ezért azonnali hatállyal megszüntette a zsarolás-gyanús rendőr szolgálati viszonyát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?