Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Telefonkönyvből választotta ki áldozatát a zsaroló

2003.03.31. 17:09
Életveszélyes fenyegetéseket tartalmaztak azok a levelek, amelyeket a múlt héten egy veszprémi ügyvéd kapott, s amelyekben tőle ötmillió forintot követeltek; a zsarolással gyanúsított nő szabadlábon védekezhet.
A kézzel írt levelekben nyomatékosan figyelmeztették az ügyvédet, hogy ne merjen szólni senkinek - különösen a rendőrségnek ne -, mert különben felgyújtják a házát, sőt megölik, de még a családjával is végeznek - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tőrbe csalták a zsarolót

Az ügyvéd értesítette a rendőrséget, majd eleget tett a fenyegető kérésnek, s múlt pénteken elhelyezte a pénzt a levelekben megjelölt veszprémi telefonfülkében.

A sajtóilletékes elmondta: egy asszony jelent meg a fülkénél, telefonálást színlelt, majd magához vette a kis csomagot és sietve távozni akart a belváros irányába, amikor a lesben állt nyomozók körbefogták.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a 44 éves asszony - aki a Veszprémhez közeli Szentgál községben lakik - elismerte a zsarolást. Tettét családja nehéz anyagi körülményeivel indokolta.

Kihallgatása során elmondta azt is, hogy a megfenyegetett ügyvédet nem ismerte, a címét találomra nézte ki a telefonkönyvből.

A rendőrség közlése szerint a bíróság úgy döntött, hogy az asszony előzetes letartóztatását nem tartja indokoltnak.