Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kommandósok csaptak le a volt szegedi főnyomozóra

2003.07.11. 11:17
A Csongrád megyei főkapitányság nyomozó osztályának volt vezetője is horogra akadt abban a kommandós akcióban, amely a gyanú szerint egy zsarolóbandát tett ártalmatlanná. A korábban éppen zűrös ügyei miatt felmentett főnyomozó sajtóértesülések szerint hatalmas adósságot halmozott fel.
Csongrád megyében ilyen magas rangú rendőrtiszt még nem keveredett hasonló bűncselekménybe. A háromfős zsarolással gyanúsított banda elfogásához kommandósokat vetettek be.

A gyanú szerint a megyei rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának volt vezetője társaival zsarolt egy szegedi férfit. Kumbor Tibor rendőralezredes társára éppen akkor csaptak le a kommandósok, amikor egy jómódú szegedi férfitől akarta a pénzt átvenni. A rendelkezési állományban lévő rendőrtisztet és a harmadik társát néhány perccel később fogták el - derül ki a Délmagyarország beszámolójából.

Az ügyészség folytatólagosan elkövetett zsarolással gyanúsítja mind a három férfit. A két férfi arab származású, egyikük, T. H. Ő Szegeden Cipőkirályként közismert.

A megzsarolt szegedi férfi néhány napja fordult a rendőrséghez, mert rendszeresen védelmipénzt követeltek tőle, de már nem tudta és nem is akarta kifizetni azt. A férfi védelmet kért, ám mivel a feltételezett zsarolók egyike rendőr, az ügyészségi nyomozó hivatalhoz irányították. A gyanúsítottakat végül az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársai tették ártalmatlanná.

A rendőrség szerint az áldozatot már régóta zsarolták, szerdán éppen 16 millió forintos részletet vett volna át tőle az egyik gyanúsított. A Délmagyarország szerint a volt rendőr életvitelével kapcsolatban számos bejelentés érkezett korábban feletteseihez, ezért egyébként július 31-i hatállyal fel is mentették. Jelenleg rendelkezési állományban van. A volt főnyomozó hatalmas adóssággal küszködött, ügyvédektől, különböző szórakozóhelyek tulajdonosaitól és magánszemélyektől vett fel kölcsönt, amit nem fizetett vissza - írja a napilap.

A HavariaPress úgy tudja, hogy az őrizetbe vett, és jelenleg Kecskeméten fogva tartott nyomozótiszt vezette a balástyai sorozatgyilkosság ügyében folytatott nyomozást is.