Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gábor Zsazsa: kóma vagy lábtörés

2002.11.29. 11:49
Továbbra sincs öntudatánál a 85 esztendős Gábor Zsazsa, a magyar származású amerikai filmszínésznő, aki csütörtökön autóbalesetben súlyosan megsérült. Állapotáról egymásnak ellentmondó hírek érkeztek.
A Cedars-Sinai kórház szóvivője megerősítette, hogy a színésznő állapota súlyos, de részleteket nem volt hajlandó közölni.

Zsazsa, Jolán, Éva és Magda
Gábor Zsazsa édesanyjával, Jolánnal, és két testvérével, Évával és Magdával a II. világháború éveiben költözött ki az újvilágba. Éva, aki sokáig a "Zöld mezők" című televíziós műsor sztárja volt, 1995-ben hunyt el, 74 évesen. Édesanyjuk, Jolán 1997-ben, 97 éves korában, s Magda, aki testvéreitől eltérően kerülte a reflektorfényt, pár hónappal utána, ugyancsak 1997-ben.

Nem szólalt meg

Gábor Zsazsát fodrásza vitte haza, amikor az autó kisodródott az úttestről és egy lámpaoszlopnak ütközött. A gépkocsi - egy Lincoln - totálkáros lett; a vezető a légzsák ellenére mellkasi sérüléseket, a jobb első ülésen helyet foglaló színésznő több csonttörést szenvedett. Rajtuk kívül más nem sérült meg a balesetben.

Kinyitotta a szemét, de nem szólalt meg. Nem lehet tudni, hogy megismert-e minket - idézte az AP hírügynökség a színésznő jelenlegi, kilencedik férjét, Frederic von Anhalt herceget. Az idős házaspár azt tervezte, hogy kisebb bevásárló körútra indul, amint az asszony hazatér a fodrásztól.

Az első üléshez préselődött

A színésznő leánya, Francesca HiIton vitába szállt Gerd Brinkmannak, von Anhalt herceg szóvivőjének korábbi állításával. Hilton asszony szerint édesanyja nincs kómában, és eltörött ugyan a lába, mert a frontális ütközéstől a motor az első üléshez préselődött, de más komoly sérülés nem érte.

A Los Angeles-i rendőrség szerint a színésznő nem csatolta be a biztonsági övét.. A baleset okáról egyelőre nem nyilatkoztak a szakértők.