Ilona
17 °C
32 °C

Gábor Zsazsa: kóma vagy lábtörés

2002.11.29. 11:49
Továbbra sincs öntudatánál a 85 esztendős Gábor Zsazsa, a magyar származású amerikai filmszínésznő, aki csütörtökön autóbalesetben súlyosan megsérült. Állapotáról egymásnak ellentmondó hírek érkeztek.
A Cedars-Sinai kórház szóvivője megerősítette, hogy a színésznő állapota súlyos, de részleteket nem volt hajlandó közölni.

Zsazsa, Jolán, Éva és Magda
Gábor Zsazsa édesanyjával, Jolánnal, és két testvérével, Évával és Magdával a II. világháború éveiben költözött ki az újvilágba. Éva, aki sokáig a "Zöld mezők" című televíziós műsor sztárja volt, 1995-ben hunyt el, 74 évesen. Édesanyjuk, Jolán 1997-ben, 97 éves korában, s Magda, aki testvéreitől eltérően kerülte a reflektorfényt, pár hónappal utána, ugyancsak 1997-ben.

Nem szólalt meg

Gábor Zsazsát fodrásza vitte haza, amikor az autó kisodródott az úttestről és egy lámpaoszlopnak ütközött. A gépkocsi - egy Lincoln - totálkáros lett; a vezető a légzsák ellenére mellkasi sérüléseket, a jobb első ülésen helyet foglaló színésznő több csonttörést szenvedett. Rajtuk kívül más nem sérült meg a balesetben.

Kinyitotta a szemét, de nem szólalt meg. Nem lehet tudni, hogy megismert-e minket - idézte az AP hírügynökség a színésznő jelenlegi, kilencedik férjét, Frederic von Anhalt herceget. Az idős házaspár azt tervezte, hogy kisebb bevásárló körútra indul, amint az asszony hazatér a fodrásztól.

Az első üléshez préselődött

A színésznő leánya, Francesca HiIton vitába szállt Gerd Brinkmannak, von Anhalt herceg szóvivőjének korábbi állításával. Hilton asszony szerint édesanyja nincs kómában, és eltörött ugyan a lába, mert a frontális ütközéstől a motor az első üléshez préselődött, de más komoly sérülés nem érte.

A Los Angeles-i rendőrség szerint a színésznő nem csatolta be a biztonsági övét.. A baleset okáról egyelőre nem nyilatkoztak a szakértők.