Judit
2 °C
7 °C

Már csak a húsüzem legfelső emelete ég

2003.09.21. 12:45
Már csak a legfelsőbb szinten ég a kaposvári húsüzem mintegy 60 órával korábban kigyulladt hűtőházának belső tere - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-vel vasárnap délben.
"Az alsóbb szintek belső tíz-húsz centiméter vastag parafaszigetelése elégett, jelenleg a padlástér mintegy 30 centiméter vastag parafa járófelülete izzik, a füst azonban már korántsem akkora, mint az előző két napon" - mondta Heizler György.

A katasztrófavédelmi igazgató beszámolója szerint a tűz keletkezése óta folyamatosan a helyszínen tartózkodó tűzoltóknak vasárnapra virradó éjszaka egyszer kellett beavatkozniuk, amikor is a legfelső szinten nyílt lánggal égő tüzet eloltották.

"Ugyancsak éjszaka mintegy 20 méteres magasságban egy erős repedés keletkezett körülbelül egy méter hosszan az épület falán, a szerkezet állapota egyébként nem változott a korábbiakhoz képest" - közölte Heizler György.

Mint arról az MTI már korábban hírt adott, eddig ismeretlen okból péntekre virradó éjjel gyulladt ki a kaposvári húsüzem 250 négyzetméter alapterületű, mintegy 25 méter magas zárt hűtőháza.

A 40 centiméter vastag, belül parafaborítással szigetelt épület földszintjén 20 tonna zsírt és némi száraz árut tároltak.

A nagy erőkkel helyszínre kiérkező tűzoltóknak a nagy füst és a hőség miatt nem sikerült bejutniuk a földszinti két bejáraton, s bár többféle oltással - vízzel, habbal, széndioxiddal - igyekeztek megfékezni a lángokat, az épület belső terében keletkezett tüzet nem tudták eloltani, a lángok azonban más épületet nem fenyegettek.

Személyi sérülés sem történt. A hűtőházat még pénteken életveszélyesnek nyilvánították, a belsejében dúló tűztől az épület szerkezete meggyengült. A szakemberek valószínűsítik, hogy akár magától is összedől, ha mégsem, akkor le kell bontani a kiégett hűtőházat.

Az út mellett lévő épület környékén a forgalmat továbbra is elterelik. A kár több tízmillió forint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?