Vilhelmina
10 °C
21 °C

Valaki követi E. Zsanettet

2007.10.27. 09:03
Olyan részleteket tud E. Zsanett mozgásáról egy fórumozó, amiket csak megfigyeléssel szerezhetett, állítja a Múzeum körúton megerőszakolt lány ügyvédje. A fórumozó "107" néven ír, és nem csak a fórumozók szerint azonos az ügy első számú gyanúsítottjával, T. Péter rendőrrel.

"107" néven valaki részletes beszámolókat közöl a nyári Múzeum körúti erőszak sértetje, E. Zsanett mindennapjairól az Index témába vágó fórumán, írja a Magyar Nemzet a lány ügyvédjére, Tuza Péterre hivatkozva. Zsanettet a lány vallomása szerint az őt igazoltató rendőrök erőszakolták meg.

Tuza szerint annak megállapítása, hogy ki az, aki "107" néven pontos adatokat közöl ügyfele mozgásáról, az ügyészség dolga lenne. Mindenesetre a többi fórumozó T. Péterrel, az ügy első számú gyanúsítottjával azonosították "107"-et, aki magát is így tünteti fel - itt elolvashatja "107" összes hozzászólását.

Tuza szerint "107" egyik bejegyzése teljesen árulkodó. Október 16-án például arról írt, hogy Zsanett és édesanyja kórházba ment. "Ma az anyuci volt a «sértett»" - írta a fórum 42977-es sorszámú hozzászólásában. Zsanett Tuzának megerősítette, hogy aznap kórházban járt, de, mint mondta, láthatóan semmi sem utalt arra, hogy nem ő, hanem édesanyja beteg. Azaz, a fórumozó nem csak látta bemenni a kórházba, de követte is őket.

Tuza kezdeményezte a fórumozó kilétének megállapítását. Amennyiben kiderül, hogy az egyik gyanúsított az, kezdeményezni fogja újbóli előzetes letartóztatását is, írja a Magyar Nemzet.

A fórumozó - aki a bejegyzéseiben nem titoklja, hogy ő az egyik gyanúsított - Tuza bejelentésére és az ezzel kapcsolatos megjegyzésekre úgy reagált: "Fantáziátok nincs? Az, hogy T.-nek nincs, nem lepett meg, de annyi módon lehet ilyen információhoz jutni."