Bernadett
-2 °C
4 °C

Tömeges balesetek a jeges utakon

2005.01.14. 11:01
Nógrád megyében egy ember meghalt, 18 megsérült egy buszbalesetben, Mezőkövesden péntek délelőtt pedig húsz autó, köztük egy tartálykocsi ütközött össze, ebben a balesetben személyi sérülésről nem számoltak be.

Egy ember meghalt, 18 pedig megsérült Nógrád megyében péntek reggel abban a balesetben, amelyben teherautó ütközött autóbusszal.

A teherautó vezetője, egy 23 éves ócsai fiatalember életét vesztette a balesetben, a szlovák rendszámú busz utasai közül két személy súlyosan, tizenhat pedig könnyebben. A 22-es úton bekövetkezett balesetet az okozta, hogy a Balassagyarmat felé tartó kisteherautó áttért az ellenkező sávba, és frontálisan ütközött a negyven munkást szállító busszal.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: az Érsekvadkert felől érkező Mercedes típusú kisteherautó a Dimitrov-puszta közelében feltehetően megcsúszott a nyálkás úton és nekivágódott a negyven határ menti munkavállalót szállító szlovák busz elejének.

A balassagyarmati Kenessey Albert Kórház Rendelőintézet traumatológiai osztályán szinte mindenki a sérültek ellátásával van elfoglalva. Két súlyos sérült hamarosan a műtőbe kerül nyílt lábszársérülések miatt. A 22-es főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Érsekvadkertnél és a dejtári elágazóban terelik.

Tartálykocsi ütközött

Több mint húsz autó ütközött és csúszott egymásba, illetve az árokba a jeges út miatt pénteken a mezőkövesdi Zsóry-fürdő környékén; köztük egy benzines tartálykocsi és egy hűtőautó, de jelenleg egyik sem szivárog; a régi 3-as utat lezárták.

Miskolcról egy daru elindult, hogy kiemelje az árokba borult gépkocsikat, elsődleges információk szerint személyi sérülés nem történt, az útlezárás körülbelül délig érvényben marad.