Auguszta
-3 °C
2 °C

Zsanett-ügy: elrendelték az egyik tanú védelmét

2007.06.12. 14:13
Az ügyészség nem nyilatkozik arról, hogy Zsanett vagy az erőszakkal gyanúsított rendőrök egyik tanújának személyi védelmét rendelték-e el.

Elrendelték a Múzeum körúti erőszak ügyében az egyik tanú személyi védelmét, miután azt állította: Zsanett megfenyegette, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit megbeszéltek, adta hírül az MTI magát megnevezni nem kívánó, az ügyet a távirati iroda szerint jól ismerő forrástól.

A tanú június elején jelezte a hatóságoknak: Zsanett előző este felhívta, és megfenyegette, hogy "baleset" fogja érni, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit előzőleg "megbeszéltek".

Morvai Attila, az ügyészség szóvivője csak azt erősítette meg, hogy az egyik tanú védelmét valóban elrendelték, arról viszont nem nyilatkozott, hogy a tanú a sértetté vagy a gyanúsítottaké.

Tuza Péter, a lány védője tőlünk hallott először a hírről, korábban semmilyen értesítést nem kapott.

A rendőrök előzetes letartóztatásának esetleges meghosszabbításáról csütörtökön vagy pénteken várható döntés.

Kedden a Fővárosi Bíróság, mint másodfokú bíróság helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság május 19-én hozott, az öt rendőr előzetes letartóztatását elrendelő végzését.

A 21 éves lányt a gyanú szerint május 4-én rendőrök erőszakolták meg egy budapesti mellékutcában. A támadóit a május 17-i azonosításon ismerte fel, a rendőrök a Rendészeti Biztonsági Szolgálat kötelékébe tartoztak. Az őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba vett rendőrök tagadják, hogy erőszakot követtek el. Az ügybe közvetve egy miniszter, két rendőrfőparancsnok és a Rebisz vezetője bukott bele.