Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Nem tudják keresni az eltűnt hegymászót

2003.11.27. 12:16
Nem tudták megkezdeni a keresését az osztrák hegyimentők a szerdán szakadékba zuhant magyar hegymászónak. A férfi a Grossglocknernél zuhant a mélybe, a mentést erős hóesés akadályozza.
Az erős havazás miatt egyelőre továbbra sem tudják folytatni a kutatást az után a magyar hegymászó után, aki szerdán tűnt el Ausztria legmagasabb hegycsúcsa közelében. A hegymászó eltűnéséről társa szerdán délben értesítette az osztrák hegyimentőket.

A turista az eddigi adatok szerint a 3798 méter magas Grossglocknernél, az Adlersruhe elnevezésű terület közelében feltehetőleg szakadékba zuhant.

A kelet-tiroli Kalsból még a nap folyamán nyolc hegyimentő indult útnak, ám a havazás miatt akkor fel kellett adniuk a kutatást. Terveik szerint csütörtökön kívánták volna folytatni a szerencsétlenül járt hegymászó keresését, ám az erős hóesés miatt azt ismét el kellett halasztaniuk.

Legutóbb egy hete szenvedett súlyos balesetet egy magyar turista, amikor lezuhant egy szikláról Jordániában. A zuhanás következtében a 21 éves fiú koponyaalapi törést és gerincsérüléseket szenvedett, majd két nappal később életét vesztette.

Október végén Pakisztánban, a Nangaparbat, a világ egyik legmagasabb hegycsúcsa lábánál találtak rá egy ismeretlen magyar turista holttestére. A férfi feltételezések szerint megfelelő felszerelés nélkül vágott neki a 'Gyilkos Hegynek" is nevezett csúcsnak.