György
14 °C
24 °C

Túlélte a nyolcemeletnyi zuhanást

2001.09.04. 10:36
Csodával határos módon nyolcemeletnyi zuhanást élt túl egy férfi Kecskeméten. Feltehetően azért ugrott ki hétfőn este a panelház erkélyéről, mert összeveszett a feleségével. A mentők többszörös töréssel szállították kórházba, jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Az osztályvezető főorvos tájékoztatása szerint túlélheti az esést.
Egy családi veszekedést követően nyolcemeletnyi zuhanást élt túl egy férfi Kecskeméten. Hortobágyi István, a Bács-Kiskun-Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: hétfő este nyolc órakor kapták a bejelentést, hogy egy ember a Pákozdi csata utca 17-es számú házból kizuhant, és egy gépkocsira esett.

Feleségével veszett össze az öngyilkosjelölt

A harminchét éves férfi a feleségével veszett össze, majd rohant ki a tízemeletes panel nyolcadik emeleti lakásának erkélyére, ahonnan kiesett vagy kiugrott. A zuhanás után egy Skodán landolt. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A feleség nem látta, hogy mi történt az erkélyen, így nem tudható, baleset vagy öngyilkossági kísérlet történt.

Túlélte - nyilatkozta szűkszavúan az Indexnek F. Kiss Zoltán, a Kecskeméti Megyei Kórház intenzív osztályának vezetője. Elmondása szerint a férfi többszörös töréseket szenvedett, a koponyája azonban nem sérült meg. Van esélye a túlélésre, de a közeljövőben a felépüléséről még nem lehet beszélni.

A férfi a mintegy húszméteres zuhanás után nagyjából 80 kilométeres óránkénti sebességgel csapódhatott a Skodába.

Rákoskeresztúron három emeletet zuhant egy nő

A rákoskeresztúri panelrobbanásnál egy fiatal nőt repített ki a detonáció a harmadik emeleti lakásából. Ő könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet, amely azért történt, mert úgy akart öngyilkosságot elkövetni, hogy a gázcsapra egy gumicsövet szerelt. Végül elállt szándékától és lefeküdt, de a gáz tovább ömlött, majd egy elektromos készülék robbanást idézett elő.