Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Lezuhant egy egyiptomi és egy kínai utasszállító

2002.05.07. 19:14
Ötvenöt utassal a fedélzetén lezuhant egy egyiptomi repülőgép Tuniszban kedd délután. Az utasok egy része túlélte a balesetet. Kedden lezuhant egy kínai repülőgép is. A gépen száztizenketten utaztak, túlélőkről nem érkezett jelentés.
A tuniszi repülőtér közelében, röviddel a leszállás előtt hegynek csapódott az Egypt Air egyiptomi légitársaság egy Boeing 737 típusú utasszállító repülőgépe. Egyes hírek szerint a Kairó-Tunisz közti járaton utazó 63 személy egy része túlélte a szerencsétlenséget. Emlékezetes, hogy a három héttel ezelőtti kínai repülőgép-szerencsétlenségnek is voltak túlélői.

A repülőgép Kairóból szállt fel - nyilatkozta egy tunéziai kormánytisztviselő az AFP-nek. A gép - melyen a CNN értesülései szerint ötvenöt utas és öt fős személyzet tartózkodott - a tuniszi reptértől hat kilométerre zuhant le. Az irányítótorony pár másodperccel a katasztrófa előtt veszítette el a kapcsolatot a pilótafülkével - jelentette a TAP. A baleset idején ködös, esős idő volt, a Szahara felől homokviharok tomboltak a környéken - írta a CNN.

Kényszerleszállást akartak végrehajtani

A katasztrófa a Tunisz-Karthágó repülőtértől 6 kilométerre történt. A pilóta vészjelzést adott le, majd a repülőgép eltűnt a radarról. A személyzet egy tagja közben mobiltelefonon azt jelezte az irányítótoronynak, hogy kényszerleszállást hajtanak végre, de azután megszakadt minden kapcsolat a repülőgéppel.

A Reuters tunéziai illetékesekre hivatkozva azt jelentette, hogy több túlélője van a szerencsétlenségnek. Egy meg nem nevezett forrás szerint mintegy 20 ember maradt életben.

Egy kínai gép is lezuhant

Száztizenkét emberrel a fedélzetén a tengerbe zuhant kedden egy kínai utasszállító repülőgép. Az Újkína hírügynökség - miközben beszámolt arról, hogy megkezdődtek a mentési munkálatok - nem tett említést az esetleges túlélőkről.

A Northern Airlines kínai légitársaság MD-82-es típusú repülőgépét Kína északkeleti részén, a fővárostól, Pekingtől 450 kilométerre keletre, a tengerparti Talien kikötőváros közelében érte baleset. Szemtanúk szerint a Peking és Talien között közlekedő járat ez utóbbi repülőterétől húsz kilométerre zuhant a tengerbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!