Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy egyiptomi és egy kínai utasszállító

2002.05.07. 19:14
Ötvenöt utassal a fedélzetén lezuhant egy egyiptomi repülőgép Tuniszban kedd délután. Az utasok egy része túlélte a balesetet. Kedden lezuhant egy kínai repülőgép is. A gépen száztizenketten utaztak, túlélőkről nem érkezett jelentés.
A tuniszi repülőtér közelében, röviddel a leszállás előtt hegynek csapódott az Egypt Air egyiptomi légitársaság egy Boeing 737 típusú utasszállító repülőgépe. Egyes hírek szerint a Kairó-Tunisz közti járaton utazó 63 személy egy része túlélte a szerencsétlenséget. Emlékezetes, hogy a három héttel ezelőtti kínai repülőgép-szerencsétlenségnek is voltak túlélői.

A repülőgép Kairóból szállt fel - nyilatkozta egy tunéziai kormánytisztviselő az AFP-nek. A gép - melyen a CNN értesülései szerint ötvenöt utas és öt fős személyzet tartózkodott - a tuniszi reptértől hat kilométerre zuhant le. Az irányítótorony pár másodperccel a katasztrófa előtt veszítette el a kapcsolatot a pilótafülkével - jelentette a TAP. A baleset idején ködös, esős idő volt, a Szahara felől homokviharok tomboltak a környéken - írta a CNN.

Kényszerleszállást akartak végrehajtani

A katasztrófa a Tunisz-Karthágó repülőtértől 6 kilométerre történt. A pilóta vészjelzést adott le, majd a repülőgép eltűnt a radarról. A személyzet egy tagja közben mobiltelefonon azt jelezte az irányítótoronynak, hogy kényszerleszállást hajtanak végre, de azután megszakadt minden kapcsolat a repülőgéppel.

A Reuters tunéziai illetékesekre hivatkozva azt jelentette, hogy több túlélője van a szerencsétlenségnek. Egy meg nem nevezett forrás szerint mintegy 20 ember maradt életben.

Egy kínai gép is lezuhant

Száztizenkét emberrel a fedélzetén a tengerbe zuhant kedden egy kínai utasszállító repülőgép. Az Újkína hírügynökség - miközben beszámolt arról, hogy megkezdődtek a mentési munkálatok - nem tett említést az esetleges túlélőkről.

A Northern Airlines kínai légitársaság MD-82-es típusú repülőgépét Kína északkeleti részén, a fővárostól, Pekingtől 450 kilométerre keletre, a tengerparti Talien kikötőváros közelében érte baleset. Szemtanúk szerint a Peking és Talien között közlekedő járat ez utóbbi repülőterétől húsz kilométerre zuhant a tengerbe.