Ilyen egy átlagos indexes

2010.10.20. 17:35
Statisztikai világnapot statisztikával kell ünnepelni, méghozzá indexes statisztikával. Összeállítottunk egy rövid kérdőívet és megkértük a kollégákat, válaszoljanak. Az első statisztika rögtön az, hányan válaszoltak a kérdésekre. Az Indexnél 53-an vagyunk főszerkesztőstül, újságíróstul, rovatvezetőstül, ezen kívül van még az Inda csapata, ők nyolcan vannak.

A 61 munkatársból 39-en töltötték ki, ami 64 százalékot jelent. Több mint a fele, de nincs meg a kétharmad. A válaszolók átlagéletkora 33,9 év, köztük a legfiatalabb 22 éves, a legidősebb 57 éves. Nagy szórás amúgy nincs az életkort nézve, a túlnyomó többség 30-35 év közötti.

 

A válaszolók valamivel több mint ötven százalékának, egészen pontosan 20 indexesnek nincs gyereke, nyolcnak egy gyereke van, kilencnek kettő és egy indexesnek van négy gyereke.

 

A legtöbben amúgy Pesten laknak, összesen 27-en, 16-an laknak Budán, öten vidéken és van egy külföldről dolgozó kollégánk is. A válaszolók közül heten egyáltalán nem mozdulnak ki otthonról esténként, heten mondták azt, hogy ha heti rendszerességgel nem is, de kéthetente azért elmennek bulizni, 14-en heti egyszer szórakoznak, hatan 1-2 alkalommal és csak öten mondták azt, hogy 2 vagy annál többször buliznak. Érdekesek volt a főzési szokásokra adott válaszok is, csak 21 mondták azt, hogy főznek esténként, négyen esznek hideget, heten rendelnek, öten pedig néha rendelnek, néha főznek.

 

Visszatérve a bulizásra, nem dőlt el egyik irányban sem, hogy a sör vagy a bor a jobb: 14-en mondták azt hogy inkább sört, 14 azt, hogy inkább bort isznak. egy kolléga állította azt, hogy egyiket sem, tizen pedig azt, hogy mindkettőt. Az indexesek közül 15-en dohányoznak rendszeresen, öten néha, egy kolléga éppen próbál leszokni, 17 pedig egyáltalán nem dohányoznak. A 39 válaszadóból 37-en jobbkezesek.

 

Két kérdés maradt hátra, asztali gépet vagy laptopot használnak szívesebben. A laptop győzött, húszan használják azt, 11-en döntöttek az asztali gép mellett, nyolcan pedig mindkettőt használják. Arra a kérdésre pedig, hogy emailben vagy sms-ben kommunikálnak szívesebben, nagyon meggyőzően az email javára dőlt el a kérdés, 30-an használják inkább azt, hárman döntöttek az sms mellett és hatan mondták, hogy mindkettőt használják.