Albániával egy brancsban

2013.07.09. 12:15

Múlt hét elején jött ki, de a neten még mindig pörög, hogy lejjebb csúsztunk a Világbank egy főre jutó nemzeti jövedelem (GNI) alapján felállított listáján. A GNI azt mutatja meg, hogy az ország állampolgárai mennyi jövedelmet termeltek akár külföldön, akár belföldön. A GDP-ből, azaz a bruttó nemzeti össztermékbők származtatott mutató, hozzá kell adni a külföldön dolgozó állampolgárok és szervezetek jövedelmeit, és ki kell vonni a az adott országban működő külföldiek jövedelmeit.

 

Az derül ki a jelentésből, hogy Magyarország az egy főre eső GNI alapján tovább szegényedett a válság óta, míg régiós verenytársainkra ez nem igaz. Ráadásul az egyik legkomolyabb visszaesést produkáltuk az európai országok közül. Külön kellemetlen, hogy a Világbank négyszintű besorolása alapján ezzel ki is csúsztunk a fejlett, magas jövedelmű országok közül, és a második legjobb kategóriában (Upper middle) olyan országokkal mérnek össze minket a következő hasonló jelentésig, mint Albánia, Namíbia vagy Türkmenisztán.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Biztosítás