Több balesetet okoztak a biciklisek

2016.03.17. 23:03

2010 és 2014 között 18 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma - derült ki abból az elemzésből, amit Dr. habil Lakatos István PhD., a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar tanszékvezetője mutatott be egy sajtótájékoztatón - írja a Police.hu.

A prezentációból kiderül az is, hogy leginkább a nagyobb városokban, például Nyíregyházán, Gyulán, Győrben, Székesfehérváron, Kecskeméten és Budapesten gyakoribbak az olyan biciklis balesetek, amiknek súlyos sérülés a vége.

forrás: Dr. habil Lakatos István PhD., a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar tanszékvezetőjének előáadása
forrás: Dr. habil Lakatos István PhD., a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar tanszékvezetőjének előáadása

Az adatokból az is kiderül, hogy 2014-ben 2010-hez képest több balesetet okoztak biciklisek, viszont kevesebbet okoztak ittasan. Mindez amúgy bravúrnak is tekinthető, hiszen Budapesten például húsz év alatt megtízszereződött a biciklis forgalom, így arányaiban valószínűleg kevesebb balesetet okoznak a biciklisek (bár erről az előadásban nem volt szó). Azt viszont lehet tudni, hogy az összes ittas baleseten belül a biciklisek által okozott balesetek aránya 25,4 százalékról 28,48 százalékra nőtt 2010-ről 2014-re.

 

A halálos biciklis balesetek száma is nőtt, bár 2013 és 2011 között rendre kevesebb volt az ilyen baleset, mint 2010-ben. 

 

Miközben összességében is kevesebb a halálos kimenetelű közúti baleset, a gyalogosok is nagyobb biztonságban voltak 2014-ben 2010-hez képest a számok alapján. További ábrákért és számokért kattintson ide.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport