Értelmetlen infografika: Mennyi év végi pénzt kaptak a mentősök és mennyit a minisztériumokban?

kereszt
2019.12.24. 07:14

Itt az év vége, mindenkinek jól jön a közösből egy kis karácsonyi plusz pénz. De lássuk, mennyit kaptak az ügyészségi dolgozók, a belügyesek, a külügyesek, mennyit a Magyar Nemzeti Bank alkalmazottai, és vajon mennyit vihetnek haza a mentősök? Íme Értelmetlen Infografikák rovatunk karácsonyi kiadása:

jutalmak.png
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

A Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség dolgozói átlagosan bruttó csaknem 650 ezer forint jutalmat kaptak, a csaknem négyezer ügyészségi alkalmazott így összesen több mint 2,5 milliárd forintot kapott az év végén.

Pintér Sándornak is hálás lehet az a 963 belügyi dolgozó, akik fejenként átlagosan bruttó 607 ezer forintot kaptak, azaz összesen bruttó több mint 585 millió forintot.

Gondoskodott beosztottairól Matolcsy György is a Magyar Nemzeti Bankban, ahol átlagosan fejenként 537 ezer forintot kaptak a dolgozók, így összesen csaknem félmilliárd forintot osztottak szét.

Kevesebbet járt ki a külügyi dolgozóknak Szijjártó Péter, 263 millió forintot osztottak szét jutalomként, vagyis átlagosan 384 ezer forintot vihetett haza a munkavállalók.

Na de lássuk, mi újság az Országos Mentőszolgálatnál?

Az OMSZ dolgozóinak fejenként 37 500 Forint járt, sajnos azonban nem mindenki a várt összeget kapta, néhány embernek csak 2-3 ezret utaltak, valakinek csak a juttatás felét vagy a háromnegyedét. Az okokról itt írtunk. A főállású munkavállalóknak bruttó 56 ezer forintot számfejtettek, 7963 főnek pedig összesen nettó 262,3 millió forintot fizettek ki.  • Hírek
  • Hitelkártya