Ilyen is régen volt, a fél világot lezárták a magyarok elől

2020.03.19. 08:28

Viszonylag gyorsan igen komolyra fordult a koronavírus okozta járvány Európában is, és egyelőre nem látszik, hogy a helyzet mikorra fog megnyugtatóan rendeződni. Valószínűleg nem egyhamar.

Ilyen helyzetben sok külföldön ragadt magyar próbál hazajutni, de ez nemcsak a drámai módon lelassuló közlekedés miatt ütközhet problémákba, hanem azért is, mert közben a fél világot lezárták. Ahogy a fordítottja sem kizárt, nem elképzelhetetlen, hogy van olyan fontos cél, amiért ilyen körülmények közt is muszáj most eljutnia valakinek egy távolabbi országba.

A március 18-i állapotok alapján régóta nem volt ennyi ország lezárva a magyarok előtt, ezt alább részletesen is megnézheti. Ehhez jönnek hozzá azok az országok, amelyek ugyan nem tiltották meg a bejövetelt számunkra, de gyakorlatilag szinte lehetetlenné tették. Az országokra vonatkozó adatokat a külügy honlapjának tájékoztató információi alapján szedtük össze. Ezek az információk elvileg naprakészek, de nem kizárt, hogy a távolabbi országoknál pontatlanok. 

Frissítve március 19-én reggel, az ausztrál és új-zélandi tiltásokkal.

Több olyan ország is van, ahova be lehet lépni, de ha most érkezik, jó eséllyel hosszabb időre ott ragadhat, mert addigra teljesen leállhat a közlekedés azokba az országokba, ahová magyarok is beléphetnek. Vagy épp nem kizárt, hogy hamarosan lezárják a határokat. Vagy épp sok helyen nem valószínű, hogy fog tudni várni három napot az esetleges átszállásra, mert közben a hatóságok berakják egy kéthetes karanténba. Ahogy azt sem árt elismételni, hogy amikor hazajut, itthon is karantén fogja várni. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!