A Fradi csúcsigazolása egymaga elintézte a Puskás Akadémiát

2024.09.29. 20:13
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

Advertisement
A címvédő Ferencváros hazai pályán 3–0-ra nyert a találkozó előtt listavezető Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnap esti rangadóján.

A kezdőrúgás előtt átadták a HSA Hónap Játékosa díjat, amelyet Dibusz Dénes vehetett át mint augusztus hónap legjobbja.

A gól nélküli első félidőben inkább a hazai kaput védő Dibusznak volt több dolga. A válogatott hálóőr nem sokkal a szünet előtt óriási bravúrral tolta kapufára Levi szabadrúgását.

A fordulást követően a hazaiak kerültek fölénybe, de nem jöttek a helyzetek. Pascal Jansen a 63. percben hármas cserével nyúlt bele a meccsbe, a nemrég igazolt brazil Matheus Saldanhának pedig ezúttal sem volt szüksége sok időre ahhoz, hogy betaláljon.

A dél-amerikai támadó kevesebb mint két perccel pályára lépését követően megszerezte a zöld-fehéreknek a vezetést. Nem sokkal később a „csodacsere” eldöntötte a három pont sorsát, igaz, nem volt nehéz dolga, miután Pécsi Ármin, a vendégek kapusa egy hazaadást gyakorlatilag odaajándékozott neki, már csak a kapuba kellett passzolnia.

A 82. percben Saldanha feltette a koronát teljesítményére, egy gyönyörű sarkazással jött össze neki a mesterhármas.

A brazil csatár így négy találkozón már hat gólnál jár zöld-fehérben úgy, hogy ezeken a találkozókon nagyjából összesen egymeccsnyi időt töltött a pályán, írja az MTI.

A magyar bajnok jövő csütörtökön 18 óra 45 perces kezdettel hazai pályán fogadja a Tottenham Hotspurt az Európa-liga második fordulójában.

Labdarúgás

OTP Bank Liga

8. forduló

  • Ferencváros–Puskás Akadémia 3–0

Korábban