Lakatos Márk: Miért ne lehetne a pokol egy befogadó közeg?

DSC9836
2021.05.03. 17:43
Pokoli videóval rukkolt elő Lakatos Márk: a stylist Lil Nas X botrányklipjét állította párhuzamba KKevin Ördög című dalának kisfilmjével, a végeredmény pedig nagyon izgalmas lett.

Egy évnyi szünet után újraindította a TikTok aktivitását Lakatos Márk. A stylist a rap vonalán szivárgott vissza a felületre, egyenesen a pokolba kalauzolva a követőit. Talán még friss az élmény mindenkinek, amit Lil Nas X botrányklipje okozott, a művész részben erre, illetve KKevin Ördög című kisfilmjére reagált a friss videójával.

„Nagy lelkesedéssel figyelem a feltörekvő Z generációs garnitúrát, néhányukkal dolgoztam is együtt az X-Faktorban” – kezdte az Index megkeresésére Lakatos Márk. „Nekem a rapperekről egyébként mindig az jut eszembe, hogy olyan figurák, akik nehéz sorban élnek, sok mindenen keresztülmentek, és általában shamingelő, bullyingoló (gúnyolódó, csúfolódó, megszégyenítő célzatú – a szerk.) szövegeket írnak – félreértés ne essék, abszolút el tudom fogadni a mélyből jövő üzeneteket, feltéve, ha hitelesek. Na most a magyarok esetén mindenről beszélhetünk, csak nehéz sorsról nem” – folytatta a stylist, példának felhozva T.Dannyt, akiről köztudott, hogy

egy kertvárosi fiatal, „apuci kisfia”,

még akkor is, ha elmondása szerint „apuci nem tolt alá semmit”. Lakatos Márk szerint épp ezért a hazai Z generációs rapperek jó részének kicsit furcsán hangzik a szájából, ha arról énekelnek, milyen messziről jöttek és mennyi mindenen túl vannak. Ettől függetlenül érvényesnek tartja, amit csinálnak, hiszen láthatóan nagyon nagy a közönségük. Amivel viszont nem tud kibékülni: ahogy a női nemet megjelenítik a dalaikban.

„A nőkről alkotott képük szégyenítő, alázó. Ezzel is érdemes lenne foglalkozni, hogy vajon a nőalázó szövegeknek miért van ekkora sikere a társadalomban.”

A friss TikTok videó elkészítésére Lakatos Márkot K.Kevin Ördög című dala sarkallta, amiről Lil Nas X botrányklipje jutott eszébe rögtön.

„Van egy kulturális víziónk. Azt gondoljuk, a legnagyobb orgiák és a legmenőbb partik a pokolban zajlanak. Ha ez így van, akkor miért ne lehetne a pokol egy befogadó közeg?”

– tette fel a kérdést, magyarázatként hozzáfűzve: az említett előadók közt a legnagyobb különbség, hogy míg KKevin nőcsábászként, macsóként határozza meg a nőkkel való kapcsolatát, addig Lil Nas X nem aláz másokat, hanem a saját példáját, identitását mutatja meg. A stylist arra gondolt, a két jelenséget érdemes egymás mellé állítani, tulajdonképpen ezért készült el az ő befogadó pokla.

@lakatosmarkstyle

👿 @kkevin.official @lilnasx 😈 ##viral ##hell ##party ##parody ##foryou ##fy

♬ MONTERO (Call Me By Your Name) - Lil Nas X

(Borítókép: Lakatos Márk. Fotó: Eduardo Rodriguez)