Idén júniusban sem lesz Fishing on Orfű fesztivál

DSC 4562
2021.05.06. 10:10
Túl sok még a bizonytalanság, ezért a szervezők úgy döntöttek, június helyett augusztusban tartják meg a Fishing on Orfű fesztivált.

Közeledik a fesztiválszezon, sorra érkeznek a bejelentések arról, mely rendezvények szervezői gondolják úgy, hogy elhalasztják vagy épp megtartják az eseményeiket. A FEZEN kapcsán tegnap kiderült, hogy sajnos az idei évet is elbukta, de a SZIN csapata még reménykedik abban, hogy ők zárhatják a nyarat.

A Fishing on Orfű brigádja is meghozta a döntését. Bár ők előrelátóan már eleve úgy indultak neki az évnek, ha júniusban nem lehet, augusztusban mindenképp megtartják a Pécshez közeli fesztivált. Mostantól hivatalosnak tekinthető, hogy az idei bulit az augusztusi pótdátumra pozicionálják a szervezők. 

A döntésüket az alábbiakkal magyarázzák a Facebook-oldalukon:

"Pontosan 6 hét múlva nyitnánk a Fishing kapuit. A hátralévő idő egész egyszerűen már nem elegendő a professzionális felkészülésre. A Fishing bármennyire is emberléptékű és barátságos fesztivál, megvalósítás szempontjából ez egy nagy és összetett rendezvény, amely nagyságrendileg 1000 ember munkáját és életét érinti, normális esetben majd' egy évig tart a szervezése. A hátralévő idő rövidségén túl számos további szempontot is figyelembe kellett vennünk, ezek közül a legfontosabb, hogy

továbbra sincs kormányzati döntés a zenés, táncos rendezvények megtarthatóságával kapcsolatban.

És nem csak a megtarthatósággal kapcsolatban, de az esetleges plusz elvárásokról, járványügyi intézkedésekről sem tudunk semmi konkrétat. Ugyanakkor a döntésünket nagyban segítette, hogy a korábbi felmérésünkre adott válaszaitok alapján a túlnyomó többségetek a pótdátumot preferálja, augusztusban szeretne fishingezni."

A szervezők azt is hozzátették, júniusban tartanak egy 3 napos, családias rendezvényt, amit MiniFishing névre kereszteltek.

(Borítókép: Fishing on Orfű fesztivál 2014-ben. Fotó: Bődey János / Index)