Életfogytiglant kaphat Curtis testvére

2021.05.12. 17:13

Felgyorsultak az események a Katzenbach Imre-ügy körül. Tegnap hajnalban három új gyanúsítottat vettek őrizetbe a hatóságok, egyikük a hírek szerint nem más, mint Curtis (Széki Attila) testvére, Sz. Lajos. Azóta kiderült, hogy a férfi korábban világsztárok testőre volt.

A Fővárosi Főügyészség friss közleményt adott ki az ügyben. A leírtak szerint bérgyilkosság történhetett. A megalapozott gyanú szerint egy 51 éves férfi 2009 augusztusában megbízott egy (jelenleg börtönbüntetését töltő) 50 éves férfit az egykori MTK-s focista meggyilkolásával. A férfi az ajánlatot elfogadta, majd Baranyajenő térségébe szállította Katzenbach Imrét. A helyszínen két társa várta, akik anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltották a néhai labdarúgó életét.

A közleményben olvasható, hogy az elkövetők hosszabb ideig elkerülték a felelősségre vonást, személyi-egzisztenciális körülményeik tisztázatlanok, illetve

a terhükre róható bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, így akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetőek.

A ügyészség álláspontja szerint alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, illetve megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak - különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személy befolyásolásával vagy megfélemlítésével - megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. Az ügyészség indítványozta a három férfi letartóztatását A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan holnap dönt.