Nagyon kiakadt Kevin Spacey új szerepén korábbi vádlója

GettyImages-1166640842
2021.05.25. 14:13
Kevin Spacey egyik korábbi vádlója teljesen kiakadt azon, hogy a színész ismét filmszerepet kapott. Mark Ebenhoch abszurdnak tartja, hogy egy olyan alkotásban szerepel, amelyben a gyermekek szexuális bántalmazása a téma.

Ahogy az Index is megírta, a korábban többszörösen is zaklatással vádolt Kevin Spacey négy év után ismét filmszerepet kapott: a 61 éves színészt Franco Nero L'uomo Che Disegno Dio című alkotásában láthatja a közönség, amelyben egy nyomozót alakít majd. A szinopszis szerint a sztori főhőse – akit maga Franco Nero játszik – egy vak művész, aki hangjuk után képes lerajzolni az embereket. Azóta kiderült, hogy Spacey a filmben ennek a férfinak az ügyében nyomoz, miután tévesen, gyermekek szexuális bántalmazásával vádolják.

Kevin Spacey visszatérésétől nem mindenki van elragadtatva. Mark Ebenhoch, akit állítása szerint korábban ugyancsak zaklatott, felelőtlenségnek tartja, hogy a színész egy ilyen szerepben jelenik meg. Azt mondja, amikor megtudta, hogy ismét munkát kapott, az első gondolata az volt: „Mi a fene?”. Szerinte az, hogy Spacey egy olyan filmben játszik, amely ugyanazzal a témával foglalkozik, mint amivel többen vádolták, teljesen abszurd – írja a TMZ.

A portál szerint Ebenhoch továbbra is várja Kevin Spacey nyilvános bocsánatkérését, illetve felelősségvállalását abban, amit 1995-ben, az Outbreak című film forgatása közben állítása szerint elkövetett ellene – a korábbi hírek szerint szexre invitálta. Továbbá bízik benne, hogy a film producerei tökéletesen megbizonyosodtak arról, hogy a színész megváltozott, ő pedig imádkozik azért, hogy a fiatal férfiakkal folytatott ügyei ténylegesen a múlt részei legyenek. Azt is hangsúlyozta, amennyiben Kevin Spacey átlépi a határt, a producereknek azonnal meg kell válniuk tőle. Azoknak pedig, akik a filmen dolgoznak, azt tanácsolja, tartsák rajta a szemüket.

Kapcsolódó

Zaklatási botránya óta először kapott filmszerepet Kevin Spacey

Franco Nero filmjében térhet vissza a színész.

Mint ismert, Kevin Spacey karrierje 2017-ben tört derékba, miután többen szexuális visszaéléssel vádolták. Először egy Anthony Rapp nevű színész állt elő azzal, hogy 14 éves korában zaklatta, mire Spacey egy Twitter-üzenetben bocsánatot kért, magyarázatként hozzátéve, hogy részeg volt, és először beszélt arról, hogy meleg. Ezután még hat férfi jelentkezett zaklatási vádakkal, a House of Cards stábjából pedig nyolcan állították, hogy vagy áldozatai, vagy szemtanúi voltak annak, hogy a színész nem megfelelő módon viselkedett. Közben az is kiderült, hogy Spacey-nek 2012-ben volt már hasonló ügye egy forgatáson, de akkor azt házon belül elsimították. Ahogy telt az idő, egyre többen álltak elő azzal, hogy Kevin Spacey molesztálta őket, aminek hatására

A SZÍNÉSZ KARRIERJE GYAKORLATILAG ÖSSZEOMLOTT.

Bár Spacey ügyei miatt nyomozás is indult, és a színésznek bíróság elé is kellett állnia, továbbra is tagad, rábizonyítani pedig eddig semmit nem tudtak – volt, amelyik vádat ejtették, illetve olyan is, hogy az áldozat halála miatt kellett lezárni egy ügyet. Maga Kevin Spacey először 2018 decemberében beszélt a zaklatási ügyéről egy videóban, majd bő fél évvel később személyesen is a nyilvánosság elé állt, amikor egy kihasznált és cserben hagyott bokszolóról szóló verset szavalt el a Római Nemzeti Múzeumban. Legutóbb 2020 májusában egy online konferencia résztvevőjeként tűnt fel, ahol arról beszélt, hogy a koronavírus-járványt nagyon sokan hasonlóképp élhették meg, mint ő azt az időszakot, amikor a zaklatási vádak miatt hirtelen elveszítette a munkáját. 

(Borítókép: Kevin Spacey részt vesz egy rendezvény felolvasásán Rómában 2019. augusztus 2-án. Fotó: Ernesto Ruscio / Getty Images)