Emberi maradványokat találtak Harry hercegék villájának közelében

GettyImages-1055647998
2021.06.02. 14:43
A hercegi pár a világ legbiztonságosabb településének tartott Montecitóban talált otthonra, de ez a hely is tartogat számukra izgalmakat. Kezdetben a lesifotósok és a zaklatók miatt kellett rendőröket hívniuk, most pedig emberi csontok miatt érkeztek helyszínelők a birtokukra.

Tereprendezési munkálatok közben emberi maradványokat találtak Harry herceg és Meghan Markle kaliforniai villájának közelében. A csontokat, amelyek korát több mint tízezer évesre becsülik, egy, közvetlenül a montecitói birtok mellett húzódó útnál fedezték fel – írja a New York Post. A Santa Barbara-i seriff közlése szerint egy tizenéves maradványai kerültek elő, és antropológusokat vontak be a csontok vizsgálatába. Azt feltételezik, hogy a fiatal a kaliforniai őslakosokhoz, a chumash törzshöz tartozhatott, ám amíg ez nem tisztázódik,

a rendőrség sem zárja le a vizsgálatot.

A hatóságok felvették a kapcsolatot az őslakosokat képviselő Native American Comission vezetőivel, hogy amennyiben bebizonyosodik a csontok eredete, gondoskodjanak azok eltemetéséről. A chumashoknak 1901-ben jelöltek ki rezervátumot, ekkorra már mindössze pár száz tagja volt a törzsnek. Számukat ma ötezerre becsülik.

Az indián őslakosok egykori területén ma a világ leggazdagabb emberei élnek. Harry herceg és Meghan Markle 2020 nyarán vásárolták meg 14,6 millió dollárért új otthonukat az amerikai Riviéraként emlegetett Montecitóban. A 8 hálószobás, 16 fürdőszobás komplexumhoz teniszpálya, medence és egy játszótér is tartozik. A birtokon kialakított két hálószobás vendégházat főleg Meghan Markle édesanyja, Doria használja.

Ez a hercegi pár első saját otthona a királyi családdal való szakításuk óta, amely a Megxit utáni új életüket is jelképezi, annál is inkább, mert a birtokot saját pénzből vették. Az udvarral való szakításuk után először a kanadai Vancouver-szigeten bocsátott a rendelkezésükre egy villát egy üzletember, majd hónapokig Tyler Perry színész, producer Beverly Hills-i házában vendégeskedtek a lezárások alatt.

Montecito a rejtőzködő milliárdosok kedvenc városa, ahol elsődleges a privát szféra védelme, és sokan hónapokig nem is látják a szomszédjaikat.

A 10 ezer lakosú településen olyan hírességek vásároltak birtokot, mint a hercegi párhoz nagyon közel álló Oprah Winfrey, Rob Lowe vagy Ariana Grande. A hercegi pár egy 2003-ban átadott, öt évig épített villába költözött, amely egy orosz mágnás, Szergej Grisin tulajdona volt. Harryék jó üzletet kötöttek a 14,6 millió dolláros vételárral, mert eredetileg a birtokot 34 millió dollárért árulta a tulajdonosa. 

Bár Montecitót a világ egyik legbiztonságosabb helyének tartják, kezdetben a rendőrségnek sok munkát adtak a birtokra behatoló paparazzók. Emiatt megerősítették a villakomplexum védelmét, amelyet ma már szinte lehetetlen észrevétlenül megközelíteni. Eddig kilenc alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek illetéktelen behatolók miatt, egyikük egészen Ohióból autózott Santa Barbaráig, hogy karácsonykor beköszönjön a hercegi párnak. 

(Borítókép: Harry és Meghan 2018. október 31-én Új-Zélandon. Fotó: Kirsty Wigglesworth / Pool / Getty Images)