Becenévparádé a királyi családban

2021.06.09. 21:41
Fergeteges becenevekkel él a királyi család. A Lilibet egyszerűen megunhatatlan.

A hétvégén megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke. Archie Harrison kishúga a Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta. A névválasztás nem véletlen. Harry mindig is tudta, hogy ha lesz egy lánya, azt édesanyja után nevezi majd el. Ez ellen semmi kifogása nem volt Meghannak. Sőt egészen odáig merészkedett, hogy II. Erzsébet gyerekkori becenevét adta kislányának.

Gesztus vagy behízelgés?

Ez, ha úgy vesszük, duplikált tisztelgés a királyi család előtt, ami felettébb érdekes gesztus, hiszen Harryék az utóbbi időben tökélyre fejlesztették azon képességüket, hogy borsot törjenek a család orra alá. Itt érdemes megjegyezni, hogy Harry nem az első a royalok sorában, aki a királynőtől és Dianától is nevet kölcsönöz gyermekének: testvére, Vilmos herceg hatéves lánya, Charlotte hercegnő teljes neve ugyanis Charlotte Elizabeth Diana.

Nem tisztázott azonban, hogy Harry megkérdezte-e a nagymamáját, használhatják-e a nevét, ahogy az sem világos még, hogy a kicsi érkezésével a sértett felek eláshatják-e a csatabárdot. Egy biztos, Meghanék egy videohívás keretén belül már bemutatták a babát II. Erzsébetnek.

És most jöjjön a becenévparádé 

Fontos tudni, hogy a királyi családban meglehetősen népszerű a becenevek használata. A teljesség igénye nélkül álljon itt most néhány a megszólítások közül.

  • Vilmos herceg Garynek hívja a nagyiját, ugyanis kisgyerekként nem tudta a granny szót kiejteni. 
  • Fülöp herceg a királynő gyerekkori becézését használva Lilibeth-nek, Sausage-nak, azaz Virslinek, vagy Cabbage-nek, azaz káposztának szólította a királyi fenséget – derül ki a Femina egy korábbi összeállításából.
  • Harry herceg, ha az édesapjához szól, egyszerűen annyit mond: Pa, amit Károly Darling Boyjal, azaz drága fiammal viszonoz.
  • Harrynek egyébként nem ez az egyetlen beceneve, sokáig Spike-nak, azaz Tüsinek szólították a családtagok a hajára célozva, Meghan pedig egyszerűen Haznek hívja őt.
  • Nem titok az sem, hogy Károly Volfrámnak szólítja menyét, Meghant, ugyanis szerinte a fém szilárdsága és hajlíthatatlansága jellemzi leginkább.