Sebestyén Balázs bocsánatot kért Szalai Ádámtól

2021.06.24. 15:21
A magyar csapat szerda este bravúros meccset játszott a németekkel: bár döntetlen lett az eredmény, a hazai válogatott teljesítményét azóta mindenki csak méltatja. A Rádió 1 műsorvezetői is így indították a reggelt, Sebestyén Balázs pedig bocsánatot kért Szalai Ádámtól, akit egyébként szerinte az ő szavai inspiráltak a meccsen.

Szerda este nagy valószínűséggel mindenki a magyar válogatott játékát nézte: a csapat hősies küzdelem után 2–2-es döntetlent játszott Németországgal Münchenben, az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Bár az Eb-ről kiestünk, a közösségi oldalakon a meccs után mindenki Marco Rossi csapatának játékát méltatta, az üzenőfalakat szabályosan elárasztották az elismerő posztok. 

Sebestyén Balázs a mérkőzés után a Facebook-oldalán gratulált az eredményhez. 

Jó volt magyarnak lenni ebben a két hétben! Drukkolni, örülni, nevetni, izgulni, szurkolni!

– írta a műsorvezető, hozzátéve: „Nagyon kellett már ennek a maroknyi országnak, hogy politika, vírus, ellenségeskedés, szembenállás, gyűlölködés és megosztottság helyett együtt, egymást ölelve, buzdítva, drukkolva egy közös célért, együtt legyen magyar! Köszönjük, fiúk, hatalmas szívvel és lélekkel játszottatok!! (a Szalainak jövök egy körrel!)” 

A parádés mérkőzés természetesen a Rádió 1 reggeli műsorában is szóba került, Szalai Ádám nevét pedig külön kiemelték a rádiósok. 

Hát gyerekek, megérdemlik. Nagyon nagy meccs volt a tegnapi!

– kezdte Sebestyén Balázs, hozzátéve: az Eb egyik legnagyobb meglepetése volt a magyar csapat. A rádiósok szerint konkrétan mumussá vált a magyar válogatott, a németek úgy léptek pályára, hogy védekezniük kellett, és küzdeni a döntetlenért. 

„Gondoltam, ma egész nap Szalai-mezben ülök, csak nincs Szalai-mezem” – jegyezte meg Balázs, majd kijelentette:

Szalai Ádámtól bocsánatot kell, hogy kérjünk. 

A rádiós feltehetőleg arra utalt, hogy a hétfői adásban odaszúrtak Szalainak, akit a magyar–francia meccs 26. percében lecseréltek, Balázs pedig akkor kiemelte, hogy ezt követően érkezett a magyar gól. A poénkodást most sem érzik hibának, sőt: Balázs úgy gondolja, az ő szavai inspirálták Szalai Ádámot, hogy ilyen kitűnő teljesítményt nyújtson. 

Mások ezért súlyos pénzeket kérnek egy coachtanfolyamon, hogy hogyan kell döntőbe jutni. Az én szavaim eljutottak Szalaihoz, és hát nézd meg!

– viccelődött a rádiós. Vadon János erre azt mondta, igazából ő arra számított, hogy Szalai Ádám meccs közben kinéz majd az egyik kamerába, bemutatva az ujjával, hogy „ezt neked, Sebestyén Balázs”, de erre nem került sor. 

„Egy gól és egy gólpassz ráadásul, döbbenet volt a Szalai, tényleg. Úgyhogy megkövetem a Szalait, csókoltatom, jövök neki egy körrel. Óriási! Az a fejes gól! De abban az indítás volt a legnagyobb, azért az gyönyörű volt. Az a passz, az fejre ment. Bárcsak mindenkit ennyire tudnék inspirálni!”

A rádiósok úgy látják, a meccsen nagyon jól működött a csapatmunka. Az, hogy ilyen nagyszerűen összekovácsolódtak a játékosok, szerintük egyértelműen Marco Rossi érdeme.