A bíróság megtagadta Britney Spears kérelmét, továbbra is apja gyámsága alatt marad

GettyImages-674954180
2021.07.01. 13:19
Az énekesnő múltheti nyilatkozata után felrobbant az internet, rajongói mindennél jobban bíztak abban, hogy kedvencük végre szabad lehet. A kaliforniai bíróság azonban nem mozdította el Jamie Spearst, továbbra is ő kezeli lánya vagyonát.

Meglepő hirtelenséggel gyorsultak fel az események Britney Spears körül. Az énekesnő egy hete részletesen beszélt a bíróságon arról, hogy az apja 2008 óta uralkodik felette, munkára kényszeríti, és alapvető jogaitól fosztja meg őt, mint például a házasság vagy a gyermekvállalás – de a hírek szerint olyan is előfordult, hogy Jamie Spears nem hagyta, hogy lánya lecserélje a konyhabútorát.  

Amilyen hatalmas visszhangot kapott az ügy, olyan hirtelen érkezett a bíróság válasza is, melyben megtagadták az énekesnő korábbi, arra irányuló kérését, hogy az apja ne rendelkezhessen tovább a vagyonával – írta meg a Guardian. Emellett egyéb érdekességek is kiderültek a körülmények kapcsán, amelyek szintúgy elgondolkodtatóak.

A TMZ szerint ugyanis Jamie Spears azt állítja, Britney sérelmeiért valójában Jodi Montgomery felel, aki két éve foglalkozik az énekesnő magánügyeivel és egészségügyi kezeléseivel. A lap úgy tudja, a férfi be is adott egy nyilatkozatot a bíróságra, amelyben azt vallja, két éve nem vett részt semmilyen döntésben, ami a lánya magánéletét illeti, azóta még csak nem is kommunikált vele, ugyanis megszakadt közöttük a viszony.

Úgy véli továbbá, hogy mindez Britney ügyvédjének, Samuel D. Inghamnek és jelenlegi képviselőjének, Jodi Montgomery-nek az összjátéka – ha ugyanis Britney nem kapott engedélyt arra, hogy házasságot kössön vagy gyermeket vállaljon Sam Asgharival, az csak egy ember hatáskörébe tartozik, aki nem más, mint Jodi Montgomery. Jamie Spears hozzátette, amíg ő volt felelős a lánya magánéletét érintő ügyeiért, áldását is adta a Jason Trawickkal köttetett eljegyzésére évekkel korábban. (A pár később inkább a szakítás mellett döntött.) A férfi ügyvédje szerint Jamie Spears kifejezetten fontosnak is tartja, hogy a bíróság foglalkozzon a lánya ügyével.

Jodi Montgomery szintúgy megszólalt az ügyben, ő azt mondta: ügyfelének nem voltak törekvései sem a házasságot, sem pedig a babatervezést illetően. Hozzátette, hogy ő már a

munkája kezdetétől azon dolgozik, hogy segítse és ösztönözze Britney-t azon az úton, hogy már ne szoruljon gyámságra.

A gondviselő ügyvédje leszögezte: ügyfele sosem tiltotta meg, hogy az általa gondozott énekesnő házasságra lépjen vagy éppen babát vállaljon. A lap információi szerint abban a rendszerben, amelyben Britney él, a gondviselője nem is dönthet a szóban forgó ügyekben.

Az énekesnő reakcióját ugyan várhatjuk, nem valószínű, hogy bármilyen formában is kommentálná a bíróság döntését, már ami a közösségi oldalait illeti. Mindezt sajnos mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy a kérés elutasítása után szinte azonnal egy újabb, kínos, táncikáló videót osztott meg. Egyesek egyébként úgy vélik, hogy Britney posztjai nem most készültek, hanem legalább egy évvel korábbi felvételeket oszt meg a profilján úgy, mintha friss bejegyzések lennének.

Ön szerint mi az igazság?

(Borítókép: Britney Spears a Radio Disney Music Awards díjátadóján 2017 április 29-én. Fotó: Image Group LA / Getty Images Hungary)