Nagy Feró: Ezzel a világgal olyan nagy baj nincs

2021.07.01. 16:21
A Beatrice frontemberének első unokája három éve született. Feleségével együtt imádnak nagyszülők lenni, és várják, hogy újabb apróságok érkezzenek a családba.

Nagy Feró három évvel ezelőtt lett nagypapa, azóta nem is kérdés, hogy ezt a szerepet neki találták ki. Patrik után megszületett a mindig mosolygó Alíz is, aki szintén a szeme fénye lett. A nemzet csótánya a Családvarázs legújabb epizódjában mesél a nagyszülőség szépségeiről.

Mosolyogjunk a világra, mert különben nehéz lenne kibírni. Mert ezzel a világgal olyan nagy baj nincs

– tartja a Beatrice frontembere.

A zenész és felesége hatalmas segítséget jelent fiuknak és feleségének, hiszen bármikor szívesen vigyáznak az unokáikra – mi több, Ágnes rendszerint pityeregni kezd, ha eljön a napvégi búcsúzkodás ideje.

A hároméves Patrik egyébként legózni szeret a legjobban, nagymamájával sokat játszanak. Dudás Ádám meg is kérdezte tőle, hány játékra lenne szüksége, mire a kisfiú gondolkodás nélkül kijelentette:

százezerre.

Az unokák érkezését igazi szeánsz előzi meg. A nagyi megrendeli és megfőzi Patrik aktuális kívánságát, ha pedig egy hét kimarad, nehéz eldönteni, hogy az unoka vagy a nagyszülők várják jobban az újratalálkozást.

Nagy Botond nagyra értékeli szülei segítségét, így a munka mellett neki és Eszternek is juthat egy-egy szabadnap. Úgy fogalmaz, ez mindenki számára nyertes szituáció, néha azonban előfordulnak összezördülések. A nagyszülők ugyanis nem meglepő módon olvadoznak a csillogó szemű unokától, így megesik, hogy többet megengednek, mint amit otthon anya és apa szokott. Nagy Feró korábban nem hitte el, hogy a kicsikkel más lesz, mint a saját gyerekeivel, mára azonban maga is megtapasztalta, hogy

egészen más dolog nagypapának lenni. Olyan, mint amikor az embernek van egy olyan feladata, amit nagyon szívesen csinál.

Hozzátette, hogy a nagyszülőség egyik legédesebb pillanata, amikor az unokái azt mondják, szeretik. Fontosnak tartja, hogy a kicsiknek megtanítsa, toleránsnak kell lenni a világgal, hiszen nem alakulhat mindig minden a terv szerint. Szeretné, ha megtanulnák, hogyan tudnak boldogulni az életben, és kellő tisztelettel fordulnának a szüleik felé. Nagy álma emellett, hogy még legalább két unokával ajándékozzák meg őket a gyerekeik – addig azonban még sok alkotni valója van.