Fidel Castro is megfordult a balatoni villában

BOB Castro Villa.00 02 15 11.Still001
2021.07.06. 10:21
A Balatonvilágoshoz tartozó Balatonaliga magaspartján még ma is áll az elnöki villa, amelyet Fidel Castróról neveztek el, nem véletlenül.

A Castro Villa a rendszerváltás előtt, nagyjából az ötvenes évektől a kilencvenes évekig az MSZMP pártüdülője volt. Az Aliga 2 nevű terület a felső vezetés, illetve az elit nyaralórésze, míg a másik oldal a pártban dolgozók, valamint családtagjaik pihenőhelyeként működött. Egy alkalommal Fidel Castrót is meghívták ide egy hétvégére, ezért nevezik a helyet Castro Villának.

Alapvetően elnöki villának hívták, ahol nagyon sok magas rangú politikus nyaralt abban az időszakban – magyarázta Budvári Róbert, hozzátéve: ameddig olyan állapotban volt, hogy használni lehetett, kiadták, mint a többi szálláshelyet vagy villát, ám idővel ezek a funkciók megszűntek, és már csak rendezvényhelyszínként működött. 

Érkeznek megkeresések filmes produkcióktól különféle forgatásokra, de esküvőkre és egyéb eseményekre is bérelhető a helyszín. Igaz, minden kelléket hozni kell, mert az épület teljesen üres, de ha ez megoldható, bármit meg lehet itt szervezni. 

Nézzen körül a villában!

Castro Villa


(Borítókép: Best of Balaton)