Balatoni fesztiválok
Tavaly majdnem minden elmaradt – de van előrelépés, mert idén már csak sok minden. A MOL Nagyon Balaton és az Index bemutatja, milyen programtengert kínál idén a Balaton.

A Balaton legújabb kori felfutásának kikerülhetetlen eseményei a nyári fesztiválok, amelyekből most már mindenki találhat kedvére valót: nyugis borozósat, hajnalig táncolósat, komolyzeneit, színházit, gyerekeknek, családoknak, technósoknak, operarajongóknak valót.

Tavaly majdnem minden elmaradt – de van előrelépés, mert idén már csak sok minden. Ehhez képest a Balaton igazi programtengert, ha nem programcunamit ígér. A nagyobb dolgok helyett kisebbeket: butikfesztiválokat, egy-két napos dzsemborikat, visszafogott, mégis tartalmas rendezvényeket. A Balaton magazinban sikerült nem kevesebb mint 100 programot összeszedni – ami, valljuk be, a bőség zavarba ejtő zavara.

Zamárdi helyett például Balatonvilágoson lesz fesztivál, és Strand helyett 10 Nap Strandnak hívják. Kisebb és a megszokottnál is kedvesebb lesz, és négy nap helyett 10 napon át várja a bulizni vágyókat. Augusztus 18. és 22., valamint 25. és 29. között rendezik meg, igazi balatoni fesztiválfílingre lehet számítani. De lesz idén is Művészetek Völgye, Klassz a pARTon, kompkoncertek – csak győzzünk válogatni.