G&D Kézműves Cukrászda és Pékség
A Szó ami Szó csapata a nyitás után azonnal padlógázt nyomott, a Szó testvérek nem érik be a második hellyel. A MOL Nagyon Balaton és az Index sorozata ma a G & D Kézműves Cukrászda és Pékség balatonkenesei üzletébe látogatott.

„Amit adunk, azt visszakapjuk az univerzumtól – ez nemcsak az emberi kapcsolatokra, hanem a süteményekre is érvényes” – vallják a Szó testvérek, Gellért és Dániel, a pár éve Salgótarján és Gyöngyös után Balatonkenesén is megnyitott G & D Kézműves Cukrászda és Pékség tulajdonosai. A testvérpár nem sokat hezitált, az első eladó épületet megvették. A névadás viszont nem ment ilyen könnyen, végül a Szó ami Szó mellett döntöttek.

Bár a cukrászatról elsőként nem sokaknak jut eszébe a versengés, ők ezt igazi megmérettetésnek fogják fel, mindenben a legjobbak akarnak lenni.

Szó Gellért már kétszer is megsütötte az Ország Tortáját, és az álma, hogy az ország legjobb fagyiját is ő készítse.

Ehhez a bolognai fagylaltegyetemen és francia cukrászatokban vértezte fel magát tudással. Ő irányítja a cukrászatot, míg bátyja, Dániel a péküzemért felel.

Az olasz példát követve a legjobb termelők árui mellett saját termesztésű alapanyagokkal dolgoznak, az eper, a málna és a füge mellett a San Marzano paradicsomot is maguk nevelgetik. Az üzletük süteményeiben, kenyereiben benne van Franciaország és Olaszország – mint mondják, mindenre nyitottak, és ettől különlegesek.