Sylvester Stallone: Minden filmre úgy tekintek, mintha az lenne az utolsó

GettyImages-1067729512
2021.08.01. 18:30
Az idő múlásáról is vallott Sylvester Stallone abban az írásban, amely az Esquire oldalán jelent meg. A színész 75 évesen is kiváló formában van, de bizony néha már gondol arra, hogy nem biztos, hogy lesz alkalma még egy filmet leforgatni.

Néhány héttel ezelőtt, július 6-án töltötte be 75. életévét Sylvester Stallone, aki nem tagadja, egyre többet foglalkoztatja az elmúlás gondolata. A színészlegenda a legnagyobb sikereit akciófilmekkel, különösen a Rocky- és a Rambo-sorozattal érte el, de hamarosan egy új moziban is feltűnik – a hangját kölcsönözte egy kivételes karakternek.

Az Öngyilkos osztag című film második részének bemutatójáig már nincs sok hátra, Stallone hangja ebben hallható, a félelmetes és falánk szörnyet, King Sharkot szinkronizálja.

Most tartja magát a legjobbnak

Sly a filmpremier kapcsán mesélt arról, miért gondolja azt, hogy most van a valaha volt legjobb formájában színészként. Szavai az Esquire oldalán olvashatók.

„Tekintve, hány éves vagyok, minden filmemre úgy gondolok, mintha az lenne az utolsó. Próbálom a legjobbat kihozni magamból, és mindent beleadni. Ez azonban nem mindig volt így. A nyolcvanas években még azt gondoltam, hogy én bizony örökké fogok élni. Emiatt nem sok mindenre ügyeltem. Akkoriban két évre előre tudtam, miben fogok szerepelni. Annak idején az volt a fontos, hogy mindig legyen valami, amin dolgozhatok. Nem pedig az, hogy mit nyújtok színészként, nem fektettem nagy hangsúlyt a mesterségre. Idővel megtanultam, hogy ez is fontos. Ahogy az ember öregszik, úgy lesz egyre jobb és bölcsebb. Lehet, hogy az öregedés magával hozza a fizikai gyengülést, de az elménk nem lassul le olyan mértékben. Jobb vagyok, mint valaha. Kiegyensúlyozottabb vagyok, értem, mi miért történik, és tisztában vagyok azzal, mik a lehetőségeim” – magyarázta Stallone, aki egyébként lélekben örök fiatalnak tartja magát.

Plasztikáztatással vádolják

Az öregedést magát a legendás színész sem tudta elkerülni, arcára ráncokat rajzoltak az évek. Az elmúlt néhány évben rendszeresen születtek tartalmak az interneten azzal kapcsolatban, hogy Sly túlzásba vitte a plasztikai műtéteket. A filmcsillag számára ez sem tabutéma.

Nézzetek csak az arcomra. Látható rajta, hogy eseménydús életet tudhatok magam mögött. Ez a szereplésekkel jár. Az arcomon lévő ráncok kicsit megszívják magukat minden alkalommal. Mert mélyen megélem őket

mondta a színész, aki hasonló okokból tekint Clint Eastwoodra példaképként.

Ahogy Clint Eastwood öregszik, egyre inkább megszeretem a filmjeit. Ennyi idősen jóval tekintélyesebb, a szavait jobban meghallják az emberek

– fejtette ki gondolatait.

Nehéz dolguk van a mai színészeknek

Stallone arról is mesélt, hogyan látja a színészek mai helyzetét.

„A mai színésznek jóformán őrültnek kell lennie. A legtöbb színészt nem is foglalkoztatják, 98 százalékuk munkanélküli. Szóval annak, aki mégis belevág ebbe, vagy nincs ki mind a négy gyereke, vagy egy elérhetetlen álmot üldöz. Az életemnek e szakaszán már úgy vagyok vele, hogy bátran ki merem mondani, amit akarok. Nem számít, ha emiatt felkérésektől esem el” – szögezte le a filmes legenda.

Charlie Chaplin miatt mardossa bűntudat

A Rambo- és a Rocky-filmekkel sztárrá váló sármos színész elárulta azt is, mi az, amit leginkább megbánt élete során.

„Van egy papírfecni a falamon, amelyen valami olyasmi áll, hogy „Kedves Stallone úr, hadd gratuláljak az Oscar-jelöléshez. Üdvözlettel Charlie Chaplin”. 1977-ben írta nekem. Soha nem találkoztam vele, akkoriban eléggé hülyén viselkedtem. Fiatal voltam, és azt hittem, előttem az élet, ráérek mindenre. De hat hónappal később Chaplin meghalt. Életem egyik legnagyobb hibájának tartom, hogy nem ragadtam meg azt a pillanatot” – emlékezett vissza.

Apafiguraként tekintenek rá a fiatal színészek

Koruk és több évtizedre visszanyúló karrierjük miatt Rod Steigerre és John Hustonra is felnézett. Stallone régebben velük is együtt dolgozhatott, ám akkor még máshogy látta a világot.

Harminc-negyven évesen az ember azt gondolja, mindent tud. Pedig igazából semmit sem. Erre csak akkor ébredünk rá, amikor egy forgatáson találkozunk egy olyan emberrel, akinek ötven éve töretlen a karrierje. Például amikor először találkoztam Paul Newmannel, teljesen lenyűgözött. Ittam minden szavát. A forgatásokon most én vagyok az, akire a fiatal színészek apafiguraként tekintenek, és ezt nagyon élvezem

– mondta Sly.

Kipróbálta magát szinkronszínészként

„Az Öngyilkos osztagban King Sharknak kölcsönzöm a hangom. Ez a szerep merőben eltért mindentől, amit eddig csináltam, mégis nagyon élveztem, hogy egy kilencszáz kilós szörnyet alakítok. Idő kell, mire az ember beleszokik a szinkronizálásba, de amint ráérzünk a dologra, nincs megállás. A szinkronszínészek nem csupán a hangjukat adják hozzá egy-egy karakterhez” – zárta sorait a színészlegenda, aki nagyon beleélte magát King Shark szerepébe.

(Borítókép: Sylvester Stallone New Yorkban 2018. november 14-én. Fotó: Daniel Zuchnik / WireImage)