Nemi erőszak miatt vették őrizetbe a kínai popsztárt

GettyImages-1095615432
2021.08.02. 16:23

A rendőrségi közleményből csak annyi derül ki, hogy nemi erőszak és nők sorozatos elcsábítása miatt folyik a nyomozás a rapper ellen. A kínai-kanadai férfi elleni állítások a múlt hónapban jelentek meg a kínai közösségi médiában, a Weibón. Az ügyet egy Du Meizhu nevű lány szellőztette meg, aki azt állította, hogy két éve, még 17 évesen elment Wu lakására, ahol azt hitte, meghallgatás lesz.

A zenész mellett koncertszervező csapatának tagjai is ott voltak, majd leitatták, és végül Kris Wu ágyában tért magához. A férfi, aki Kínában született, de kanadai állampolgár, közösségi oldalán tagadta a vádakat, bár ezt némileg gyengíti, hogy emberei ötszázezer jüan hallgatási pénzt küldtek az ügyet kirobbantó lánynak, aki nem fogadta el azt.

A vádak nemcsak megítélésének, hanem üzleti karrierjének sem tesznek jót. A harmincéves Wu korábban a népszerű K-pop együttes, az Exo tagja volt, majd 2014-ben önállósította magát. Kedveltségét jól bizonyítja, hogy a Weibón több mint ötvenmillió követője van, az elmúlt években számos mozifilmben szerepelt és több nagy márka modelljeként is feltűnt, illetve a Burberry márka nagykövete volt.

A botrány kirobbanását követően azonban a világmárkák sorra húzták be a féket.

A Louis Vuitton francia divatház sietett közölni, hogy amíg Kris Wu nem tisztázza magát, addig felfüggesztik vele az együttműködést. Az olasz luxusmárka, a Bulgari, a Kans kozmetikai óriás vagy a Porsche China is felfüggesztette vagy megszakította együttműködését a megvádolt zenésszel. Ez pedig anyagilag roppant kínos helyzetbe hozhatja az énekest.

(Borítókép: Edward Berthelot / Getty Images)