Harry herceg zsonglőrködni próbált, Meghannek beszóltak

2021.08.05. 12:27
A hercegné úgy döntött, 40. születésnapján segítséget kér 40 ismerősétől abban, hogy segíthessen azokon a nőkön, akik kiestek a munkából a pandémia miatt. A jótékonykodás nem mindenkinek tetszett, főleg az amerikai Today show műsorvezetőinek nem, akik még Meghan akcentusából is viccet csináltak.

A napokban nagy találgatások merültek fel, hogy mégis mekkora banzájt szerveznek Meghan Markle 40. születésnapjára. Volt szó az A listás hírességek kedvenc partifelelőséről, emeletes tortákról és előkelő vendégseregről, a buli részletei helyett azonban valami egészen másra ébredhettünk.

A királyi család tegnap szorgosan egymás után, bár nem túl szívhez szólóan köszöntötte a palotából megpattant hercegnét. II. Erzsébet és Vilmos hercegék 24 órán belül eltűnő posztban küldték el neki jókívánságukat, ám Twitteren nincs ilyen funkció, így oda is posztolták az eredetileg Instagramra szánt egyszerű bejegyzéseket. A királynő csapata kollázst posztolt, Vilmos és Katalin viszont megelégedett egy magányos, de hawaii hangulatú fotóval.

A Korona tehát a maga részéről letudta a tékozló hercegné köszöntését, ő azonban tartogatott meglepetéseket. Jótékonysági oldalukon, az Archewellen meg is jelentetett egy videót, melyben jótékonykodásra buzdít.

Mivel 40 éves leszek, megkérek 40 barátot, hogy adományozzanak 40 percet az idejükből arra, hogy mentoráljanak egy nőt, aki a pandémia után visszatérne a munkaerőpiacra

– hangzik a videóban, melyben a hercegné Melissa McCarthy-val online meetingel.

A színésznő időről időre belekotyog Meghan Markle mondandójába, és javaslatokat tesz, mit kéne inkább csinálnia a születésnapján. Például tarthatna jacht partit, vagy éppen fejedelmi teadélutánt. Még azt is javasolja neki, hogy varrassanak közös tetoválást. A videó végén még Harry herceg is feltűnik az ablakban, amint egy zsonglőrmutatványt igyekszik bemutatni – több-kevesebb sikerrel.

A születésnapi jótékonykodás bár ártatlannak és kedvesnek hangzik, az amerikai média fintorgott rajta egy sort. A Today show házigazdái egészen konkréten gúnyt űztek legutóbbi adásukban a hercegné kezdeményezéséből, mondván:

A hercegné milliókat keres otthonról, miközben arról papol, hogy ideje visszatérni a munkahelyekre. Teszi mindezt úgy, hogy alig két év után máris passzolta az állását az uralkodói családnál.

A műsorvezetők mindemellett még a hercegné akcentusába is belekötöttek. Egészen pontosan azt a kérdést tették fel, hogy miért nem beszél Meghan normálisan – írta meg a Daily Mail.

A hercegné – vagy inkább egykori hercegné, aki bár lemondott a címről, továbbra is használja – kvázi saját küldetésének tartja, hogy kezet nyújtson azoknak a nőknek, akik a koronavírus járvány közepette elveszítették a munkájukat. Elmondása szerint csak az Egyesült Királyságban kétmillió ilyen hölgyről tud, és világszerte több tízmillióan küzdenek a helyzettel. Meghan korábban is szót emelt már értük, természetesen akkor is kapta az ívet. Sokan abba kötöttek bele, hogy bár jótékonykodásról beszél, csilliárdos szettet visel.

A történtek egyébként jól árnyalják, hogy ha a sussexi hercegné belefog valamibe, akkor biztos lesz olyan, akinek valamiért nem tetszik az adott küldetése. Nemrég egy gyerekkönyvvel is előrukkolt, mire alig pár nap múlva megjelentek a hírek: Meghan más munkáját csente el, és tüntette fel úgy, mintha a sajátja lenne. De kapott már fintorgást azért is, mert a Megxit után úgy döntött, mivel már senki sem kötelezi rá, nem mutogatja tovább a gyermekeit a közösségi médiában. Tekintettel arra, milyen boszorkányüldözés folyik az irányába, ezen nem is lehet különösebben meglepődni, ahogyan egyébként néhány rajongója tette.