Eltörölve: Mi újság, Chrissy Teigen?

GettyImages-1040125594
2021.08.06. 08:23
A modell reménykedik, hogy az internet megbocsájt neki, a világháló azonban nem felejt, és már az is fejcsóválást kap, aki együtt dolgozik Chrissy Teigennel. De nem ő az egyetlen, aki csúnyán kihúzta a gyufát mostanában.

A csúcson kell abbahagyni – tartja a mondás. Chrissy Teigen meglehetően magasan szárnyalt az elmúlt években. Műsort vezetett, modellkedett, szakácskönyveit és konyhai kiegészítőit úgy vették, mint a cukrot, és az internet is odavolt érte. Egészen májusig.

Tavasszal ugyanis megjelent egy interjú Courtney Stoddennel, aki elmondta, hogy amikor 16 éves korában feleségül ment az akkor 51 éves Doug Hutchinsonhoz, Teigen azt írta neki, alig várja a napot, hogy meghaljon.

Eltörölve?

A modell villámgyorsan reagált Stodden szavaira, és nyilvános bocsánatkérést intézett hozzá. Válaszul a médiaszemélyiség ugyancsak megosztotta Instagramján, hogy ő szívesen elfogadná a bocsánatkérést, de nem igaz, hogy Chrissy Teigen privátban megkereste. Ezt bizonyítván egy képernyőfotót is közzétett, melyen látható, hogy a modell valójában letiltotta őt.

Bár Teigen azt hihette, a posztjával minden el van intézve, az internet önjelölt igazságszolgáltatói akcióba lendültek. Egy csokor rendkívül bántó és kínos Twitter-posztot ástak elő, melyekben a modell többek között Lindsay Lohan öncsonkításával vagy Mariah Carey súlyával viccelődött.

A történtek hatására felgyorsultak az események, és Teigen mögül sorra hátráltak ki az üzleti partnerei. Az egyesült államokbeli Target és Macy's áruház levette virtuális polcairól a modell termékeit, és bár még alig jelentették be Kris Jennerrel közös, tisztítószereket forgalmazó cégüket, Kardashianék szülőanyja is kemény döntést hozott: kivágta Teigent a közös bizniszből, de legalábbis a promóciós képeken azóta nem szerepel, ami egyébként komoly fejtörést okozott a cégnek, hiszen az alapító celebnők életképeire összpontosították volna a marketinget.

Eltörölve!

A történtek után Chrissy Teigen újabb, hosszabb posztban ecsetelte, mennyire megbánta múltbeli tetteit, és bár egykoron egy önbizalom-hiányos bántalmazó volt, mára már fejlődött, kinőtte ezt, és jó ember lett. Szerencsétlen egybeesés, hogy egy Michael Costello nevű divattervező nem sokkal a poszt után tette közzé saját történetét.

2014-ben Chrissy Teigen nyilvánosan hozzászólt az egyik Instagram-posztomhoz, azt írta, rasszista vagyok. Egy hamis komment miatt formált rólam véleményt, amiről azóta be is bizonyosodott, hogy fals volt, és az Instagram törölte. Amikor felkerestem Chrissy Teigent, hogy elmondjam neki, internetes rágalom áldozata vagyok, és nem az, akinek hisz, azt mondta, a karrieremnek vége, és innentől minden ajtó be fog zárulni előttem

– kezdte nyílt levelét Michael Costello, amelyben többek között azt is elmondta, hogy Teigen és barátnője, Monica Rose ezt követően tényleg minden követ megmozgattak, hogy kiszúrjanak vele, partnerei magyarázat nélkül, az utolsó pillanatokban mondták le a vele való közös munkát. A tervező többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a két modellel, de ők nem adtak erre lehetőséget. Hozzátette, hogy öngyilkos gondolatok kínozták ebben az időben, és rettegett attól, hogy ha felszólal, még több munkától esik el azért, mert beleköt a szakma krémjébe.

Ő már visszatérne

A szóban forgó posztot Costello azóta törölte, Chrissy Teigen pedig hosszan hallgatott. A témában legközelebb július közepén nyilvánult meg, amikor is közzétett egy első blikkre semmitmondó, csendéleti fotót, ami mellett hosszasan értekezett arról, milyen is az internet kegyvesztettévé válni.

Furcsának érzem úgy tenni, mintha semmi sem történt volna ebben az online világban; elég mély szarban vagyok. Kimenni a házból szívás, és nem is érzem helyesnek, viszont ha itthon vagyok a gondolataimmal, megfájdul a depressziós fejem

– írta posztjában, melyben szót ejtett arról is, hogy tudja, nem ildomos vinnyognia azután, hogy rossz dolgot tett, de nehezen birkózik meg a következményekkel. Hozzátette, hogy az utóbbi időben sokat tanult az eltörléskultúráról, és elbűvölő dolognak tartja. Ez persze nem is meglepő, hiszen néhány, számára ismeretlen ember pár nap alatt ásta alá a karrierjét.

A modell elmondta azt is, hogy felhagy a némasággal, ugyanis úgy érzi, helyesebb, ha tartja a kapcsolatot a rajongóival, mintha úgy tenne, hogy meg sem történtek azok a dolgok, amikkel vádolják. Teigent nem sokkal ezután újabb veszteség érte: elpusztult Pippa nevű francia buldogjuk, tőle ugyancsak az Instagramon búcsúzott, nem sokkal később azonban újabb családi kedvenc érkezett hozzájuk, Pearl, a basset hound.

Nem éri meg vele dolgozni

Ezzel egy időben a modell úgy döntött, valóban visszatér a világhálóra. Sorra posztolja főzős tartalmait, illetve piacra dobott néhány újabb konyhai kiegészítőt is, melyet a saját webshopjában árusít. Úgy fest, bízik abban, hogy a világ megbocsájt neki, de legalábbis kicsit kikopik a köztudatból az, amit korábban tett. Ennek fényében bizonyára érzékenyen érintette, hogy miután büszkén posztolt olaszországi nyaralásáról – és egyben arról, hogy túl van élete első teljesen józan üdülésén –, elővették a divattervezőt, aki a posztban is látható ruhába öltöztette őt az Unicef gálájának alkalmából. 

A Daily Mail cikke szerint Zuhair Murad rendesen kapta az ívet, miután maga is kiposztolta a Teigen által viselt estélyit. Volt, aki finoman jelezte, hogy a modell nem a legjobb jelölt Murad márkájának népszerűsítéséhez, míg mások rögtön megnyomták a kikövetést. Akadt olyan is, aki a nem tetszik gombot kereste a fotó mellett, mondván, felháborítja őket, hogy a divattervező egy bántalmazót dédelget.

Az új sorban álló

Chrissy Teigenéhez hasonló sors várhat egyébként a DaBaby nevű zenészre is. A rapper ugyanis nemrég egy koncertjén úgy gondolta, kifizetődő lesz homofób megjegyzéseket tenni vagy az AIDS-szel viccelődni.

Ha úgy jöttél ide, hogy nem vagy HIV-pozitív, AIDS-es, vagy bármilyen más halálos, szexuális úton terjedő betegség hordozója, amitől 2-3 héten belül meghalsz, akkor emeld magasra a telód vakuját! Lányok, ha a puncitok vízillatú, emeljétek magasra a telótok vakuját! Srácok, ha nem szoptok faszt egy parkolóban, emeljétek magasra a telótok vakuját!

– hangzott a váratlan szöveg a rapper koncertjén.

Az ízléstelen beszédet követően jogosan akadt ki a fél internet, többek között Sir Elton John, Madonna és Dua Lipa is nemtetszését fejezte ki, mire DaBaby először csak annyit közölt, hogy őt a rajongóin kívül nem érdekelnek mások, majd miután több fesztivál is páros lábbal rúgta ki műsorlistájáról, úgy döntött, bocsánatot kér, de azt sem akárhogy. Posztja szerint ugyanis az interneten olyan hamar tesznek keresztbe az embernek, hogy nincs is ideje reagálni, vagy éppen időben edukálnia magát. Neki ugyanis állítólag erre volt szüksége, és köszöni azok segítségét, akik kedvesen tájékoztatták arról, hogy nem fogalmazott túl elegánsan.

Bocsánatot akarok kérni az LGBTQ+ közösség tagjaitól a bántó és bicskanyitogató megszólalásaim miatt. Ismét elnézést kérek a téves meglátásaim miatt, amiket a HIV-ről és az AIDS-ről mondtam. Tudom, hogy a tájékozottság fontos, szeretlek mindannyiótokat, isten áldjon!

– zárta posztját, ami alól ellentmondást nem tűrve ki is kapcsolta a hozzászólási lehetőséget.

(Borító: Chrissy Teigen 2018 szeptemberében. Fotó: Bravo / Getty Images Hungary)