Rosszindulatú daganattal küzd Pataki Zita

2021.08.14. 10:55 Módosítva: 2021.08.14. 12:17

A meglepetés érzése nagyobb volt, mint a félelemé Pataki Zitában, akivel orvosa közölte nemrég, hogy basaliomával, vagyis rosszindulatú bőrdaganattal küzd. A szakember azonban megnyugtatta, hogy a bajt időben észrevették, a televíziós műsorvezető azonban nem értette, hogyan fordulhatott elő ilyesmi vele, mivel évek óta erős fényvédő krémet használ – írja a Blikk

Az időjósnál annak ellenére diagnosztizáltak rosszindulatú basaliomát, hogy évek óta tudatosan figyel az életmódjára, emellett sportol, és igyekszik egészségesen táplálkozni. 

Tavasszal voltam bőrgyógyászati szűrésen, ahová minden évben elmegyek, ez most kicsit csúszott, mert elkaptam a koronavírust. Talán még szerencsés is, hogy így alakult, hiszen tavaly ősszel mentem volna, és akkor jelent meg az az apró seb is az orrnyergemen, amely fél évig nem múlt el 

– árulta el a lapnak Pataki Zita, akivel a bőrgyógyásza már az első pillanatban közölte, hogy jó eséllyel basaliomáról, azaz rosszindulatú bőrdaganatról van szó.  

Az időjós egy hámosító krémet is kapott, majd két hét múlva visszament az orvoshoz, de a sebe továbbra sem gyógyult be. A bőrgyógyász számára ekkor vált világossá, hogy komoly baj van. 

Pataki Zitát szeptember második felében műtik majd meg, a problémás rész kimetszését egy olyan plasztikai sebész fogja végezni, aki egyben onkológiai sebész is.

A meteorológus nem tart attól, hogy a betegség elhatalmasodna rajta, hiszen egy olyan típusú bőrdaganatról van szó, ami egyáltalán nem okoz problémát a későbbiekben, ha idejében felismerik.