Évtizedek óta rebesgetik: szerelem szövődött Törőcsik Mari és Cserhalmi György között

2021.08.15. 09:07

Közel ötven éve terjed színházi körökben az a pikáns pletyka, miszerint a hetvenes években az akkor már ünnepelt sztár, Törőcsik Mari és a pályakezdő Cserhalmi György között szerelem szövődött – írja a Blikk.

A lap felidézi, hogy a legendás színésznőt sok férfihoz fűzte szerelem: első férje Wiedermann Károly filmrendező volt, Soós Imrével a Körhinta 1955-ös forgatásán szerettek egymásba, Bodrogi Gyulával 1956-tól 1964-ig voltak házasok. A szakítás után az éjszakát már Tordy Géza lakásán töltötte, vele három évig voltak együtt, utána egy esztendeig Iglódi Istvánnal élt együtt.

A legenda szerint ekkoriban ismerkedett meg a főiskolára járó, nála 12 évvel fiatalabb Cserhalmi Györggyel. A lap megkérdezte a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar színészt a szóbeszédről.

Nem először hallom ezt, és nem is először keresnek meg ezzel. Mari hatalmas sztár volt, amikor én még csak kezdtem a pályát. Fantasztikus színésznő és csodás nő volt, ám én még nagyon fiatal, nagy volt köztünk a korkülönbség. Persze, nem lett volna ellenemre, ha közelebbi kapcsolatba kerülök vele, de nem igaz a pletyka. Tudom, hogy ezt anno ki terjesztette, de meglep, hogy a mai napig beszélnek erről 

– mondta a lapnak Cserhalmi György.