Titokzatos megbízó küldte rá a csalókat Galambos Lajosra

2021.08.19. 11:44 Módosítva: 2021.08.19. 20:39
Újabb részletek derültek ki Galambos Lajos kémfilmbe illő akciójáról.

A trombitásnak a Központi Nyomozó Főügyészség szerint szélhámosok, Polt Péter legfőbb ügyészre hivatkozva ajánlották fel, hogy kétszázmillió forint ellenében kedvező irányba befolyásolják a házaspár bírósági ügyében az ítéletet.

Galambos Lajos azonban nem dőlt be a szélhámosoknak, és értesítette a hatóságokat. Bepoloskázták, majd egy találkozót követően a rendőrök lecsaptak rájuk, így a bűnbanda lebukott.

A bevetést nagy izgalom előzte meg. Olyan volt, mint a filmekben. A Nemzeti Védelmi Szolgálat emberei megmondták, hova menjek, ott került fel rám a technika, amellyel rögzítettük a hangot. Felkészítettek hogyan viselkedjek, mit mondjak. A “poloskáról” annyit tudni kell, hogy nem olyan, mint a régi filmekben: nem gerjed a mikrofon, nem hálózza be több tucat drót az embert, nagyon szofisztikáltan volt megoldva minden

mesélte a Blikknek. Elmondása szerint azóta kiderült, hogy egy titokzatos megbízó állt az egész akció hátterében, amit ő is csak utólag tudott meg. Azt azonban a rendőrök neki sem árulták el, hogy kiről van szó.