Először szólalt meg Schobert Norbi a sztrókja után

2021.08.31. 07:16

Ahogy már megírtuk, Schobert Norbi múlt hét csütörtökön, kutyasétáltatás közben váratlanul összeesett, és mentőhelikopterrel szállították kórházba. Mint kiderült, sztrókot kapott, és azonnali életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, ugyanis egy vérrög elzáródást okozott az agyában.

Felesége, Rubint Réka azóta folyamatosan mellette van, és tudósít az állapotáról, de megszólalt Schobert Norbi is, a kórházba kerülése óta először.

Most már jól vagyok, semmi bajom nincsen, pedig volt egy sztrókom. Tudok rendesen beszélni, mozog minden végtagom, nem maradt semmilyen károsodásom. Minden értékem tökéletes […]. Nem tudják megmondani, mi okoz egy ilyen sztrókot, hiszen az osztályon volt hetvenéves, de tizenhat éves is, sőt egy hároméves kisgyerek is. Volt túlsúlyos és volt sportoló. Én azt gondolom, túlhajtottam magam. Hajnaltól késő estig dolgoztam, és az elmúlt közel egy év eseményei, az anyósom halála is közrejátszottak

 mondta a Blikknek. Arról is beszélt, hogy mire emlékszik a történtekből.

Minden reggel szoktam futni, általában bent, a gépen, de aznap olyan szép reggel volt, hogy kimentem az erdőbe a kutyával. Visszaértem, befordultam a ház elé, lelassítottam, odaértem a kapuhoz, és akkor ott egyik pillanatról a másikra elhagyott a jobb oldalam. Réka beszélt hozzám, de nem tudtam válaszolni. Reggel kifejezetten fáradtnak éreztem magam, így utólag már tudom, hogy ha az ember ennyire fáradt, nem kell elmenni futni. Ötvenévesen hiába érzem magam huszonötnek, nem vagyok az.

Schobert Norbi úgy véli, hogy vissza kell vennie a munkából; meglátása szerint a stressz és a túlhajszoltság mindennek az oka. Még mindig kórházban van, ugyanis műtét közben megsérült az érfala, így újabb beavatkozásra volt szükség. Szerinte ez egy komoly lecke volt a számára, amiből sokat kell tanulnia.